Özgür Özel'den Şaibeli Diplomasi!
CHP Lideri, Türkiye'nin Diplomatik Mücadelesi Sürerken Yine Batı'nın Gölgesinde!
Türkiye’nin küresel diplomasideki etkinliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında yürüttüğü yoğun temaslarla zirveye çıkarken, muhalefet cephesinden gelen dikkat çekici bir gelişme kamuoyunun tepkisini çekti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’nin uluslararası düzeyde verdiği mücadele sürerken, Batılı büyükelçilerle gerçekleştirdiği akşam yemeğiyle bir kez daha tartışmaların odağında yer aldı.

❝Genel Başkan değil, adeta Batı'nın Siyasi Misyoneri gibi!❞
CHP lideri Özel’in, Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder’in ev sahipliğinde düzenlenen ve İskandinav ile Baltık ülkelerinin büyükelçilerinin katıldığı yemek davetine “onur konuğu” sıfatıyla katılması, diplomatik teamüller açısından sorgulanırken, zamanlamasıyla da dikkat çekti. CHP’nin resmi sosyal medya hesaplarından servis edilen fotoğraflar ve açıklamalar, kamuoyunda ciddi soru işaretlerine yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’yi Temsil Ederken, Özgür Özel Ne Amaçlıyor?
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dünya liderleriyle bire bir temas kurarak Türkiye’nin çıkarlarını kararlılıkla savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aksine, Özgür Özel’in diplomatik protokolden uzak, şeffaf olmayan bu akşam yemeğine katılması “Türkiye’yi Batı’ya şikayet eden klasik CHP çizgisinin bir devamı mı?” sorusunu akıllara getirdi.
Muhalefetin, ulusal çıkarları önceleyen yapıcı bir duruş yerine, Türkiye'nin karşısında saf tutan çevrelerle yakın temas kurması, milli güvenlik açısından da dikkatle takip edilmesi gereken bir gelişme olarak değerlendiriliyor.