Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD ile İran arasında bir barış anlaşmasına her zamankinden daha yakın olduklarını açıkladı. Başbakan, anlaşmanın önümüzdeki 24 saat içinde nihayete erdirilmesini beklediklerini duyurdu.
Şahbaz Şerif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD ile İran arasında beklenen mutabakat zaptına ilişkin önemli bilgiler verdi. Başbakan, "Barış anlaşmasına her zamankinden daha yakınız. Anlaşmanın önümüzdeki 24 saat içinde nihayete eririlmesini beklerken, Pakistan hemen ardından barış anlaşmasının elektronik ortamda imzalanmasına ve önümüzdeki hafta teknik düzeyde görüşmelerin yapılmasına hazırlanıyor" ifadelerini kullandı.
Şerif, müzakerelerde gösterdikleri kararlılıktan dolayı ABD ve İran’a teşekkür ederek, "Bölgedeki kardeşlerimize de destekleri için içtenlikle şükranlarımızı sunuyoruz. Bu tarihi barış anlaşmasının kalıcı bir barış için sağlam bir temel oluşturacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

PAKİSTAN BAŞBAKANI ŞAHBAZ ŞERİF (ARŞİV)