Yeni Birlik Gazetesi Politika Rusya’da parlamento seçimlerinde Birleşik Rusya birinci sırada

Rusya’da parlamento seçimlerinde Birleşik Rusya birinci sırada

Rusya’da yapılan Devlet Duması seçimlerinde Putin’in partisi Birleşik Rusya, yüzde 49,4 oy ile oyların en büyük kısmını aldı.

Rusya’da parlamentonun alt meclisi olan Devlet Duması’nın yeni üyelerinin belirlenmesi için düzenlenen seçimlerin resmi olmayan ilk sonuçlarına göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Birleşik Rusya Partisi, yüzde 49,4 oyla ilk sırada yer aldı.

Seçimlere katılım ve oy verme işlemi

Rusya’da halk, parlamentonun alt meclisi Devlet Duması üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Ukrayna’daki savaşın başladığı 2022 yılından bu yana parlamento seçimleri için ilk kez sandık başına giden Ruslar, meclisteki 450 vekilin seçimi için oy kullandı. Rusya Merkez Seçim Kurulu, seçimlere katılım oranını yüzde 55 olarak açıklarken, 3 milyon 30 bin 825 kişinin internet üzerinden oy verme işlemini gerçekleştirdiği kaydedildi.

Seçim sonuçları ve diğer partilerin durumu

Bu akşam sandıkların kapanmasının ardından oy sayma işlemine geçildi. Resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Rusya Komünist Partisi oyların yüzde 14,2’sini, Liberal Demokrat Parti yüzde 10,7’sini, Yeni İnsanlar Partisi yüzde 9,7’sini ve Adil Rusya Partisi yüzde 6,6’sını aldı. Seçim pusulasında yer alan diğer partilerin yüzde 5 barajını aşamadığı kaydedildi.

Rusya Federasyonu Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Ella Pamfilova, internet üzerinden seçimleri provoke etmek için çok sayıda siber saldırı girişimi yaşandığını ancak, bu saldırıların önlendiğini açıkladı. Rusya genelinde oy sayma işleminin gece boyunca devam edeceğini belirten Pamfilova, kesin sonuçların yarın TSİ 11.00’da açıklanacağını duyurdu.

RUSYA’DA HALK, PARLAMENTONUN ALT MECLİSİ DEVLET DUMASI ÜYELERİNİ BELİRLEMEK SANDIK BAŞINA GİTTİ....

RUSYA’DA HALK, PARLAMENTONUN ALT MECLİSİ DEVLET DUMASI ÜYELERİNİ BELİRLEMEK SANDIK BAŞINA GİTTİ. UKRAYNA'DAKİ SAVAŞIN BAŞLADIĞI 2022 YILINDAN BU YANA PARLAMENTO SEÇİMLERİ İÇİN İLK KEZ SANDIK BAŞINA GİDEN RUSLAR, MECLİSTEKİ 450 VEKİLİN SEÇİMİ İÇİN OY KULLANDI.