Yeni Birlik Gazetesi Politika Selimiye Camii yeniden ibadete açıldı

Selimiye Camii yeniden ibadete açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selimiye Camii'nin restore edilerek yeniden ibadete açıldığını duyurdu.

Selimiye Camii, 450 yıllık tarihindeki en kapsamlı restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonun tamamlanmasının ardından Edirne'de gerçekleştirilen açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, "Muhalefetin koltuk kavgalarıyla boşa harcayacak tek anımız yok" vurgusunu yaparak, Edirne’nin her yerinden katılım gösteren halka teşekkür etti. Açılışta, "Selimiye’yi aslına uygun restore ettik. Selimiye Camii bu toprakların tapu senedidir" dedi.

Törende, 32 bin kişinin katıldığı bilgilendirmesi yapıldı. Erdoğan, Selimiye Camii'nin sadece Türk İslam mimarisinin değil, dünya mimarisinin en estetik eserlerinden biri olduğunu belirtti ve restorasyon sürecinin 450 milyon liraya mal olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Edirne’nin sembollerinden biri olan Edirne Sarayı’nın yeniden inşası için de çalışmalara başlandığını açıklayan Erdoğan, 2027 yılına kadar bu eserin açılışının yapılacağını duyurdu.

Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası meseleler karşısında dikkatli bir duruş sergilediğini ve ülkenin yarım asırlık sorunlarını çözme hedefinde olduklarını ifade etti. "Biz başkaları ile değil, kendimiz ile yarışıyoruz" diyerek muhalefet partilerine de eleştirilerde bulundu.

ERDOĞAN, SELİMİYE CAMİİ ŞERİFİ’NİN RESTORASYON SONRASI İBADETE AÇILIŞI İLE TOPLU AÇILIŞI VE...

ERDOĞAN, SELİMİYE CAMİİ ŞERİFİ’NİN RESTORASYON SONRASI İBADETE AÇILIŞI İLE TOPLU AÇILIŞI VE ANAHTAR TESLİM TÖRENİNDE KONUŞTU.

ERDOĞAN, SELİMİYE CAMİİ ŞERİFİ’NİN RESTORASYON SONRASI İBADETE AÇILIŞI İLE TOPLU AÇILIŞI VE...