İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Politika Tanju Özcan’dan Kılıçdaroğlu çıkışı: 'İstifa dilekçem cebimde'

Tanju Özcan’dan Kılıçdaroğlu çıkışı: 'İstifa dilekçem cebimde'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’deki kurultay davası öncesi sert mesaj verdi. Mahkeme kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden partinin başına gelmesi halinde istifa edeceğini belirten Özcan, “İstifa dilekçem cebimde” çıkışıyla dikkat çekti.

Tanju Özcan’dan sert çıkış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’de devam eden kurultay davası sürecinde yeniden Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Özcan, mahkemenin “mutlak butlan” kararı vererek Kılıçdaroğlu’nu parti yönetimine taşıması halinde, CHP’den ayrılacağını duyurdu.

“Siyasi cunta ile çalışmam”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özcan, Türkiye demokrasisi için kritik bir gün yaşandığını belirtti. Açıklamasında, “Eğer Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi Kılıçdaroğlu’nu kayyım veya çağrı heyeti olarak CHP’nin başına atar ve Kılıçdaroğlu bu görevi kabul ederse, bu benim nazarımda siyasi cunta olur. Ben de siyasi cunta ile çalışmam. Cunta yönetimi gidinceye kadar CHP üyeliğimi askıya alacağım. İstifa dilekçem cebimde” ifadelerini kullandı.

Daha önce de uyarmıştı

Özcan, geçtiğimiz haftalarda da benzer bir çıkış yapmış, “Kılıçdaroğlu’nun yeniden CHP’nin başına gelmesi halinde 30 yıllık partimle vedalaşırım” sözleriyle partiden ayrılabileceğinin sinyalini vermişti.

CHP’de kritik dava süreci

CHP, bir süredir kurultay sürecinde yaşanan usulsüzlük iddiaları ve açılan davalarla gündemde. Bugün Ankara’da görülen dava, parti yönetiminde yeni bir dönemin kapısını aralayabilecek nitelikte görülüyor. Kararın Kılıçdaroğlu’nun siyasi geleceğini doğrudan etkilemesi bekleniyor.