Yeni Birlik Gazetesi Sağlık Beyin PET tanısında yeni sistem ABD’ye geliyor

Beyin PET tanısında yeni sistem ABD’ye geliyor

MindView ve OncoVision tarafından geliştirilen, ultra yüksek çözünürlüklü yeni nesil beyin PET sistemi CareMiBrain, artık ABD’de de kullanıma sunuluyor. Catalyst MedTech aracılığıyla gerçekleştirilecek bu dağıtım, beyin hastalıklarının tanı ve takibinde yeni bir çağ başlatabilir; özellikle metabolik ve nörolojik bozuklukların daha erken teşhis edilmesini sağlayarak hasta yönetimini kökten değiştirebilir.

MUHABİR: Cüneyt Zeren

Ürün Tanıtımı

Catalyst MedTech, MindView ve OncoVision ortaklığında geliştirilen CareMiBrain adlı yüksek çözünürlüklü beyin PET sisteminin ABD'deki tek resmi distribütörü olarak belirlendi. Bu sistem, beyin görüntülemesinde şimdiye kadar ulaşılamayan bir ayrıntı seviyesini hedefliyor ve özellikle Alzheimer, epilepsi ve tümör gibi nörolojik rahatsızlıkların erken tanısında çığır açıcı potansiyele sahip.

Klinik Önemi

CareMiBrain, beyindeki metabolik süreçleri ve patolojik değişiklikleri son derece net bir şekilde görüntüleyerek hekimlerin çok daha doğru ve erken teşhis koymasına olanak tanıyor. Bu gelişmiş teknoloji, nörodejeneratif hastalıkların izlenmesinde ve tedavi planlarının kişiselleştirilmesinde büyük katkı sağlayabilir. Klinik karar alma sürecinde sağladığı detaylı veriler, nöroloji ve nükleer tıpta önemli bir ilerleme anlamına geliyor.

Pazar Etkisi

Bu yeni dağıtım anlaşması, ABD’deki nükleer tıp uygulamalarında beyin PET sistemlerine olan erişimi ciddi ölçüde artıracak. Özellikle ileri düzey araştırma merkezleri ve büyük sağlık kuruluşları için stratejik bir çözüm olan bu sistem, pazardaki rekabeti de artırabilir. Aynı zamanda, yüksek kaliteli nörogörüntüleme teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla sağlık hizmetlerinin genel kalitesine de katkı sunması bekleniyor.