İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Sağlık Uğur Şahin üçüncü doz aşı çağrısında bulundu

Uğur Şahin üçüncü doz aşı çağrısında bulundu

Biontech şirketinin koronavirüs aşısıyla ilgili açıklamalarda bulunan şirketin CEO'su Uğur Şahin, aşının 5-11 yaş arasındaki çocuklara da uygulanabileceğini belirtti. Şahin, zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilere aşının üçüncü dozunu da yaptırmayı tavsiye etti.

Almanya'da mRNA teknolojisiyle Kovid-19’a karşı aşı geliştiren BioNTech şirketinin CEO’su ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Kölner Stadtanzeiger gazetesine açıklamalarda bulundu.

Şahin şimdiye kadar iki doz aşı olan yetişkinlere de güçlendirici mahiyetteki üçüncü doz aşıları yaptırmaları yönünde çağrıda bulundu. Şahin, “Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü aşı yaptırmaları mantıklı olur” dedi.


5-11 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR İÇİN AŞILAMA

BioNTech CEO’su, delta varyantının etkisi ve yetersiz aşılama oranlarının sonbaharda insidans sayısında daha fazla artışa yol açabileceği konusunda uyararak, aşılamanın yanı sıra özellikle kapalı alanlarda enfeksiyonları kontrol edebilmek için daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı.
Öte yandan, Şahin, çocuklara yönelik Kovid-19 aşısı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, corona virüs aşısını bu yıl içerisinde 5 ila 11 yaş arasında çocuklara uygulamaya başlayabileceklerini açıkladı. Şahin, “Şayet tüm veriler iyi görünür ve yetkili makamlar onay verirse, bunun gerçekleşebileceğini düşünüyorum” dedi.


EYLÜL SONU BELLİ OLACAK

5 ila 11 yaş grubu çocuklar için Covid-19 aşısına ilişkin bilgileri de paylaşan Şahin, bu yaş grubu için bulunan dozun 10 mikrogram olduğunu, bunun yetişkinlerdeki dozun üçte birine karşılık geldiğini anlattı. Şahin, aşıların 5-11 yaş arası çocuklar için de uygulanabilmesi için gereken verileri eylül ayı sonuna kadar elde etmeyi planladıklarını aktardı.