İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Senfoni orkestrasından etkileyici konser

Senfoni orkestrasından etkileyici konser

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, orkestra şefi Can Okan yönetiminde ve piyanist Eren Yahşi eşliğinde Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği konser ile büyük beğeni topladı.

Konser, H. Berlioz’un Korsan Uvertürü ile başladı. F. Liszt’in Piyano Konçertosu No.2 eseriyle devam etti. Yurt içinde ve yurt dışında birçok ödüle sahip olan piyanist Eren Yahşi ve EBB Senfoni Orkestrası uzun süre alkışlandı. Selam verdikten sonra yeniden sahneye gelen piyanist Eren Yahşi, N. Paganini’nin bestelediği F. Liszt’in piyanoya uyarladığı “La Campanella” eseriyle bis yaptı. İzleyicileri kırmayarak F. Chopin’in Mazurka No.3 Op. 63 eseriyle ikinci bisini yaptıktan sonra, plaket takdimi gerçekleştirildi.

Konserin ikinci bölümü ise değerli orkestra şefi Can Okan yönetiminde F. Mendelssohn’un Senfoni No.5 Op. 107 “Reformasyon” eseri ile devam etti.

Plaket takdimi ve yoğun alkışlarla sonlanan gece, bir sonraki konseri 18 Ekim 2024 Cuma günü saat 20.00’de, şef Gürer Aykal yönetiminde, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleştirmek üzere perdelerini kapadı.