Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor 11 yıl önce kuruldu, bugün Şampiyonlar Ligi’nde

11 yıl önce kuruldu, bugün Şampiyonlar Ligi’nde

Kazakistan temsilcisi Kairat, Celtic’i penaltılarda eleyerek tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldı. Kaleci Temirlan Anarbekov’un üç penaltıyı kurtardığı tarihi gece, Kazak futboluna damga vurdu.

Kazakistan temsilcisi Kairat, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde büyük bir başarıya imza attı.

Play-off turu rövanşında kendi sahasında Celtic’i ağırlayan Kairat, 90 dakika ve uzatmalarda gol bulamadı. Mücadele penaltılara gitti. Büyük bir heyecana sahne olan seri atışlarında kaleci Temirlan Anarbekov sahneye çıktı. Üç penaltıyı kurtaran Anarbekov, takımını Devler Ligi’ne taşıyan isim oldu.

Penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayan Kairat, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almaya hak kazandı.

Bu sezon elemelerde sırasıyla Olimpija Ljubljana, KuPS, Slovan Bratislava ve Celtic’i geçen Kazak ekibi, Avrupa futbolunda adını duyurdu.

Kazakistan futbolu için unutulmaz bir gece yaşandı.