Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Abdullah Avcı F.Bahçe ve G.Saray'dan gelen teklifleri açıkladı!

Abdullah Avcı F.Bahçe ve G.Saray'dan gelen teklifleri açıkladı!

Abdullah Avcı, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin tekliflerini açıkladı, Türk futbolundaki saygı eksikliğine dikkat çekti. Teknik direktörlük zor kararlarla dolu.

MUHABİR: Eray Aksoy

Teklifleri Açıkladı: Maddi Değil, Hedefler Önemli

Tecrübeli teknik direktör Abdullah Avcı, TamSaha dergisinin Haziran sayısında Galatasaray ve Fenerbahçe’den teklif aldığını açıkladı. Ancak Avcı, kariyer tercihlerinde sadece maddi faktörlerin değil, sportif hedeflerin de büyük rol oynadığını vurguladı.

Türk Futbolunun En Büyük Sorunu: Saygı Eksikliği

Avcı, Türk futbolunun Avrupa kupalarında erken elenmesini eleştirirken, en temel sorunun “saygı” eksikliği olduğunu dile getirdi. “Saygı kavramı gelişmediği sürece futbolumuz istediğimiz noktaya ulaşamaz” dedi.

Teknik Direktörlüğün Zorluğu: Kararların İnsani Boyutu

“Bir oyuncuya forma vermemek veya kadro dışı bırakmak sadece teknik değil, insani bir süreç” diyen Avcı, 24-25 farklı karaktere sahip oyuncuları yönetmenin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini belirtti. Radikal kararların sonuçları kötü olduğunda sorumluluğun tamamen teknik direktörde olduğunu ifade etti.

Şampiyonluk Dışında Başarı Yok

Süper Lig’de büyük kulüplerin başarı çıtasının çok yüksek olduğunu belirten Abdullah Avcı, “Şampiyonluk dışında alınan sonuçlar başarısız sayılıyor, bu da teknik direktörler için büyük bir baskı oluşturuyor” dedi.

Abdullah Avcı’nın kariyerindeki önemli başarıları:

Başakşehir FK

2016-2017 sezonunda Başakşehir’i Süper Lig şampiyonu yaptı. Bu, kulüp tarihindeki ilk lig şampiyonluğuydu.

Takımı Avrupa kupalarında defalarca temsil etti.

Türkiye Milli Takımı

2019-2021 yılları arasında Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörlüğünü yaptı.

Takımı uluslararası arenada önemli maçlara hazırladı.

Beşiktaş JK

2020-2021 sezonunda Beşiktaş’ın başında görev aldı ve takımı Süper Lig’de üst sıralara taşıdı.

Altay SK

2023’te Altay’ın teknik direktörü olarak görev aldı.