Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Alperen Şengün’den tarihi zafer sonrası net mesaj: 'Doymadık, kupayı istiyoruz'

Alperen Şengün’den tarihi zafer sonrası net mesaj: 'Doymadık, kupayı istiyoruz'

EuroBasket 2025 yarı finalinde Yunanistan’ı geçen Türkiye’de Alperen Şengün: “Doymadık, 1 maçımız daha var. İnşallah kupayla ayrılacağız.”

Alperen Şengün: “Doymadık, 1 Maçımız Daha Var”

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025 yarı finalinde Yunanistan’ı 94-68 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Alperen Şengün açıklamalarda bulundu. Final bileti sonrası duygularını paylaşan genç yıldız, takım ruhuna dikkat çekti.

“Bu Takımı Her Şeyiyle Seviyorum”

Alperen Şengün, galibiyetin ardından büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Çok mutluyuz. Ne diyebilirim ki... Gurur duyuyorum. Bu ailenin bir parçası olduğum için gururluyum. Bu takımı her şeyiyle seviyorum. Kardeşiz biz. Çok hak ettik. Bugün çıktık savaştık. Çok önemliydi bizim için.”

“Ercan’a Rolex Sözü Verdik”

Ercan Osmani’nin savunma performansına özel olarak değinen Alperen, takım arkadaşına övgüler yağdırdı:
“Ercan’a ‘Giannis’i 20’nin altında tutarsan sana Rolex alacağım’ dedim. Sözümü tutacağım. Ona en iyi Rolex’i alacağım. Kardeşim elinden geleni yaptı. Giannis’i 12 sayıda tutmak inanılmaz bir şey. Hücumda da hepsini soktu, inanılmazdı.”

“Doymadık, Kupayı İstiyoruz”

Final için kararlılık mesajı veren Şengün, sözlerini şöyle tamamladı:
“Doymadık! 1 maçımız daha var. Bugün sevineceğiz ama yarın Almanlar’a hazırlanacağız. İnşallah buradan kupayla ayrılacağız.”

Editör Notu: Alperen Şengün’ün açıklamaları, 12 Dev Adam’ın yalnızca bir yarı final galibiyetinden değil, tarihi bir şampiyonluk hedefinden beslendiğini gösteriyor. Takımın birlikteliği ve motivasyonu, final öncesinde en büyük güç olarak öne çıkıyor.