Arjantin Birinci Futbol Ligi'nde sezonun en dramatik ve unutulmaz finallerinden biri yaşandı. Kapanış Ligi'nin 16. haftasında kendi taraftarı önünde Defensa y Justicia'yı konuk eden Boca Juniors, uzatma anlarında bulduğu golle sahadan 1-0 galip ayrılarak şampiyonluk ipini göğüsledi.
Enner Valencia 90+6'da sahneye çıktı
Karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle geçilirken, şampiyonluk düğümünü çözen isim tecrübeli golcü Enner Valencia oldu. Mücadelenin 90+6. dakikasında sahneye çıkan Valencia, kaydettiği kritik golle takımına altın değerinde 3 puanı getirdi. Bu galibiyetle yıllık puan tablosunda 63 puana yükselen Boca Juniors, en yakın takipçisi Rosario Central'in yalnızca 1 puan önünde mutlu sona ulaştı.
Diğer statta sahte şampiyonluk kutlaması
Şampiyonluk yarışının diğer cephesinde ise futbol tarihine geçecek ilginç anlar yaşandı. Kendi maçında Estudiantes de Rio Cuarto'yu 2-0 mağlup eden Rosario Central, kulağını Boca Juniors maçından gelecek habere çevirdi.
Enner Valencia'nın son dakikada attığı golün geçersiz sayıldığı yönündeki yanlış bilgi tribünlere yayılınca, Rosario Central taraftarları takımlarının şampiyon olduğunu düşünerek sahaya akın etti. Futbolcular ve taraftarlar saha içinde bir süre büyük bir coşkuyla şampiyonluk kutlaması yaparken, Boca Juniors'un golünün geçerli olduğunun anlaşılmasıyla büyük sevinç yerini derin bir üzüntüye bıraktı.