Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor 'Aslan' zirveye pençe attı! İşte Göztepe-Galatasaray maçının tüm detayları...

'Aslan' zirveye pençe attı! İşte Göztepe-Galatasaray maçının tüm detayları...

Trendyol Süper Lig’in 27. hafta erteleme maçında lider Galatasaray, Göztepe deplasmanında gövde gösterisi yaptı. Sahadan 3-1’lik net bir skorla ayrılan Sarı-Kırmızılılar, şampiyonluk yolunda dev bir engeli daha kayıpsız aşarak takipçileriyle arasındaki puan farkını 4’e yükseltti.

Süper Lig’de şampiyonluk ateşinin en sıcak olduğu haftalarda Galatasaray, zorlu İzmir deplasmanında hata yapmadı. Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan ve tribünlerin hınca hınç dolduğu mücadelede, Okan Buruk’un öğrencileri oyunun kontrolünü bir an olsun elden bırakmadı. Heyecan dolu anlara sahne olan Göztepe Galatasaray maçı maç özeti tadındaki 90 dakikada, Aslan tecrübesiyle sonuca gitmeyi bildi.

Aslan Erken Uyandı: Barış Alper Perdeyi Açtı

Karşılaşmaya adeta golle başlayan taraf konuk ekip oldu. Henüz 5. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen dünya yıldızı Leroy Sane, adrese teslim bir orta kesti. Ceza sahası içinde adeta havada asılı kalan Barış Alper Yılmaz, şık bir kafa vuruşuyla kaleci Lis’i çaresiz bırakarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Göztepe Savunmasında Büyük Hata: Fark İkiye Çıktı

Baskısını artırmaya devam eden Galatasaray, 19. dakikada rahatladı. İlkay Gündoğan’ın sol kanattan kestiği sert ve kavisli ortada, Göztepe savunmacısı Godoi topu uzaklaştırmak isterken ters bir vuruş yaptı. Kaleci Lis’in üzerinden ağlarla buluşan bu meşin yuvarlak, skor tabelasını 2-0’a getirirken ev sahibi ekipte moralleri bozdu.

Juan Umutlandırdı, Lemina Fişi Çekti

İkinci yarıya daha arzulu başlayan bir Göztepe vardı. 49. dakikada Miroshi’nin ortasında sahneye çıkan Juan, düzgün bir kafa vuruşuyla farkı bire indirerek İzmir ekibini umutlandırdı (1-2). Ancak bu golden sonra kalesinde devleşen Uğurcan Çakır, Göztepe’nin beraberlik çabalarına "dur" dedi. 75. dakikada ise sahneye Mario Lemina çıktı. Sara’nın kornerden gönderdiği topa çok iyi yükselen Lemina, skoru 3-1’e getirerek maçın sonucunu ilan etti.

Puan Farkı 4'e Çıktı: Şampiyonluk Sesleri

Bu kritik galibiyetle puanını 67 yapan Galatasaray, en yakın takipçisiyle arasındaki farkı 4’e çıkararak liderliğini perçinledi. Göztepe ise 46 puanda kalarak üst sıralar için yara aldı. Aslan, önümüzdeki hafta sahasında Kocaelispor’u ağırlayacak; Göztepe ise Kasımpaşa karşısında telafi arayacak.