Euroleague Final Four heyecanında parkeye çıkan sarı-lacivertliler, rakibi Olympiakos karşısında aradığı ritmi bulamayarak organizasyona yarı finalde veda etti.
Atina'nın ev sahipliğinde düzenlenen basketbolun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonu Euroleague Final Four'da, temsilcimiz Fenerbahçe Beko için yolun sonu geldi. Telekom Center Athens'ta oynanan kritik yarı final mücadelesinde rakibi Olympiakos ile kozlarını paylaşan sarı-lacivertli ekip, sahadan 79-61'lik mağlubiyetle ayrılarak final şansını kaybetti.
Oyunun kontrolü ev sahibindeydi
Karşılaşmaya her iki ekip de kontrollü başlasa da ilk çeyreği 18-12 önde geçen taraf Yunan temsilcisi oldu. İkinci periyotta toparlanma sinyalleri veren ve savunma direncini artıran Fenerbahçe Beko, devreye girerken farkı kapatarak skoru 22-24'e getirdi. Ancak mücadelenin ikinci yarısında oyunun kontrolünü tamamen eline alan Olympiakos, hücumdaki etkinliğiyle farkı açmayı başardı.
Üçüncü periyotta vites yükselten ve skor üretmekte zorlanmayan ev sahibi ekip, final periyoduna 56-41'lik üstünlükle girdi. Son çeyrekte de oyun disiplininden kopmayan Olympiakos, karşılaşmayı 79-61 kazanarak adını finale yazdıran taraf oldu.
Skor yükünü kimler sırtladı?
Fenerbahçe Beko cephesinde Tarık Biberoviç 17 sayı ve Talen Horton-Tucker 16 sayıyla takımlarının en skorer isimleri olarak öne çıksalar da bu performans galibiyet için yeterli olmadı. Wade Baldwin ise 10 sayılık katkısıyla çift hanelere ulaşan bir diğer isim oldu.
Olympiakos tarafında ise Alec Peters 17 sayı ile maçın en skorer oyuncusu olurken, Sasha Vezenkov 16 sayı ve Tyler Dorsey 15 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Başantrenör Georgios Bartzokas'ın öğrencileri, taraftar desteğini de arkasına alarak sahadan istediği sonuçla ayrılmayı başardı.