Beşiktaş Park, yarın akşam futbol dünyasının en prestijli ikinci kupasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Alman temsilcisi Freiburg ile İngiliz devi Aston Villa, Avrupa Ligi şampiyonluğu için sahaya çıkıyor.
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli ikinci organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi’nde 55. sezon, İstanbul’da noktalanıyor. Yarın saat 22.00’de başlayacak final mücadelesinde, Almanya’dan Freiburg ve İngiltere’den Aston Villa, Beşiktaş Park’ın çimlerinde kozlarını paylaşacak. Karşılaşmayı Fransız hakem François Letexier yönetecek.
Tarihi Bir İlk: Freiburg ve Aston Villa Sahada
İki ekip, resmi maçlarda bugüne kadar hiç karşılaşmadı. Bu yönüyle final, hem bir ilk olma özelliği taşıyor hem de taktiksel olarak büyük bir bilinmezliği beraberinde getiriyor. Aston Villa, turnuva boyunca sergilediği hücum futboluyla dikkat çekerken, Freiburg ise disiplinli savunması ve kritik anlardaki gol yolları etkinliğiyle finale kadar uzandı.
Unai Emery’nin 5. Kupa Hedefi
Aston Villa’nın başında bulunan İspanyol teknik adam Unai Emery, Avrupa Ligi’nin adeta "efendisi" konumunda. Daha önce Sevilla ile üç, Villarreal ile bir kez bu kupayı kaldırma başarısı gösteren Emery, İstanbul’da kariyerinin 5. zaferini hedefliyor. Karşısında ise kupayı ilk kez müzesine götürmek isteyen ve genç teknik direktör Julian Schuster yönetimindeki Freiburg yer alıyor.
İstanbul’da 53 Yıl Sonra Bir İlk
Alman ve İngiliz takımları, Avrupa Ligi finallerinde en son 1973 yılında karşı karşıya gelmişti. O dönem Liverpool ve Borussia Mönchengladbach arasında oynanan finalden 53 yıl sonra, bu iki futbol ekolü İstanbul’da yeniden şampiyonluk için ter dökecek.
Beşiktaş Park’ta İkinci Büyük Heyecan
Daha önce 2019 yılında UEFA Süper Kupa finaline ev sahipliği yapan Beşiktaş Park, Avrupa Ligi finali için de kapılarını ilk kez açıyor. Yaklaşık 43 bin taraftarın takip edeceği dev mücadele, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en büyük rekabetlerinden birine sahne olacak. Turnuva tarihinde bugüne kadar 30 farklı kulüp kupayı kazanırken, yarın akşam bu listeye yeni bir ismin eklenip eklenmeyeceği merakla bekleniyor.