Fenerbahçe'de yaklaşan olağan seçimli genel kurul öncesinde başkan adaylığını ilan eden eski başkan Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli camiada geniş yankı uyandıran açıklamalarda bulundu.
Kulübün sportif ve idari geleceğine dair kritik uyarılarda bulunan Yıldırım, mevcut gidişatın tersine çevrilmemesi halinde kulübün kitlesel bir kimlik kaybı yaşayacağını savundu. Seçimi kazanması durumunda yönetim tarzında radikal değişikliklere gideceğini belirten tecrübeli futbol adamı, kısa vadeli ve net hedefini ortaya koydu.
"20 sene sonra Fenerbahçeli bulamazsınız"
Sarı-lacivertli ekibin uzun süren şampiyonluk hasretinin nesiller arası bağı zayıflattığına dikkat çeken Aziz Yıldırım, bu sezon elde edilecek sonucun hayati önem taşıdığını vurguladı.
Gelecek nesillerin kulübe olan bağlılığını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirten Yıldırım, "Eğer bu sene şampiyon olamazsak geleceğimiz tehlikede. Bunu her yerde açıkça ifade ediyorum. Biz geleceğimizi riske atamayız. Bu şekilde devam ederse 20 sene sonra tutacak Fenerbahçeli bulamazsınız, haberiniz olsun. Kadroya çok iyi oyuncular dahil edeceğiz ve bu takımı ne olursa olsun şampiyon yapacağız. Transferler ve projelerle ilgili asıl büyük açıklamalarımı ayın 22'sinde gerçekleştireceğim" dedi.
"Samandıra'da ve soyunma odasında her şeye karışacağım"
Futbol şubesinin yönetiminde tam yetkiyle sahada olacağını ve geçmişteki sert yönetim tarzını geri getireceğini işaret eden Aziz Yıldırım, kurumsal boşluklara izin vermeyeceğini söyledi.
Başarının anahtarının sıkı denetim olduğunu savunan başkan adayı, "Şimdi şimdiden 'Başkan her şeye karışıyor' diye eleştirmeye başlayacaksınız. Evet, karışacağım; her işin bizzat başında duracağım. Biz müdahale etmediğimiz zaman sonuçların nasıl hüsranla bittiğini hep birlikte gördük. Gerektiğinde soyunma odasında, gerektiğinde Samandıra Tesisleri'nde her duruma müdahil olacağız. Tek odak noktamız bu takımı şampiyon yapmak" ifadelerini kullandı.
"Üç yıl kesinlikle kalmayacağım, şampiyonluk anında bırakırım"
Adaylık sürecinin arkasındaki temel motivasyonu ve görev süresine dair planını da ilk kez bu kadar net paylaşan tecrübeli spor adamı, koltukta uzun süre kalmaya niyetli olmadığını belirtti.
Normal şartlarda yeniden aday olmayı planlamadığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:
"Takımı şampiyon yaptıktan sonra görevi bırakacağım. Üç sene boyunca kesinlikle devam etmeyeceğim. Ben aslında başkan olmayı tekrar düşünmüyordum. Geçtiğimiz yıl imzalar toplandığında genç isimleri teşvik ettim, yeni adaylar çıksın istedim ama maalesef o dönem bir irade konulamadı. Bu yıl aday olmamın sebebi, kulübün güçlü bir tecrübeye ve bu tecrübeyle harmanlanmış genç, dinamik bir yönetime ihtiyaç duymasıdır. Tek bir hedefimiz var, o da mutlak şampiyonluktur."