Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Beşiktaş’ta kaleci rekabeti kızışıyor: Doğan Alemdar’dan Nübel mesajı

Beşiktaş’ta kaleci rekabeti kızışıyor: Doğan Alemdar’dan Nübel mesajı

Beşiktaş’ın Başakşehir’den kadrosuna kattığı genç file bekçisi Doğan Alemdar, takımdaki kaleci rekabetinin siyah-beyazlı ekibi şampiyonluğa taşıyacağını vurguladı.

Beşiktaş’ın yeni transferi Doğan Alemdar, siyah-beyazlı ekibin Slovakya Olimpiyat Antrenman Merkezi’nde gerçekleştirdiği yurt dışı kampında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Heyecanını ve gururunu gizleyemeyen 23 yaşındaki başarılı eldiven, Beşiktaş formasıyla büyük başarılara imza atmak için sabırsızlandığını dile getirdi.

"Beşiktaş İçin Sahada Her Şeyimi Vereceğim"

Siyah-beyazlı formayı giyecek olmanın üzerinde yarattığı tatlı heyecandan bahseden genç kaleci, transfer sürecinin ardından hissettiği gururu şu sözlerle aktardı:

"Çok büyük bir heyecan ve gurur yaşıyorum, bunu dışarıdan da fark ediyorsunuzdur. Beşiktaş gibi dev bir kulübün parçası olmak çok özel. Sahaya çıktığım her an, bu formanın ağırlığını bilerek elimden gelenin en iyisini yapacağım. Takım arkadaşlarımla omuz omuza vererek bu güzel hikayeyi mutlu bir sonla taçlandırmak en büyük hedefimiz."

Kalede Dev Rekabet: "Nübel Önemli Bir İsim Ama Kazanan Beşiktaş Olacak"

Beşiktaş’ın kaleci kadrosunu güçlendirmek adına kadrosuna kattığı Alman file bekçisi Alexander Nübel ile yaşanacak forma rekabetine de değinen Alemdar, bu durumun takıma olumlu yansıyacağını belirtti. İki kalecinin de takıma aynı dönemde katılmasının tatlı bir rekabet doğuracağını söyleyen genç eldiven, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Alexander Nübel rüştünü ispatlamış, Almanya’da önemli işler yapmış çok değerli bir kaleci. Ben de bu ülkenin bir evladı olarak buradayım ve ikimiz de aynı dönemde bu büyük camiaya adım attık. Futbolda rekabet her zaman kaliteyi ve başarıyı beraberinde getirir. İnanıyorum ki kaledeki bu yarış, Beşiktaş'ın başarısına doğrudan katkı sağlayacak."

80 Numaralı Formanın Arkasındaki Duygusal Sır

Yeni sezonda sırtında taşıyacağı "80" numaranın kendisi için profesyonel bir tercihten çok daha öte olduğunu belirten Doğan Alemdar, bu numaranın ailesine dayanan duygusal bağını paylaştı. Başarılı file bekçisi, "Bu numaranın bende anlamı çok büyük çünkü annemin doğum tarihi. Daha önce Başakşehir'de ve Fransa'da Rennes dönemimde de bu numarayı tercih etmiştim. Ailem ve özellikle annem hayatımdaki en değerli varlıklar. Onların desteğini sırtımda hissetmek bana güç veriyor" dedi.

Eski Dosttan Beşiktaş Tavsiyeleri

Troyes döneminden takım arkadaşı olan Junior Olaitan ile transferi öncesinde görüştüklerini de sözlerine ekleyen Alemdar, Olaitan'ın kendisine kulübün büyüklüğünü anlattığını belirtti. Genç kaleci, transfer haberi netleştiğinde Olaitan'ın kendisini ilk tebrik edenlerden biri olduğunu ve geçmişteki güzel dostluklarını Beşiktaş çatısı altında yeni başarılarla taçlandırmak istediklerini ifade etti.

"Beşiktaş Taraftarı Beni Büyüledi"

Siyah-beyazlı taraftarların tribündeki gücünden her zaman etkilendiğini itiraf eden Doğan Alemdar, Beşiktaş'a karşı oynadığı dönemlerde yaşadığı atmosferi unutamadığını söyledi:

"Pandemi döneminde rakip olarak Beşiktaş'a karşı sahaya çıkmıştım. Daha sonra Başakşehir forması giyerken de tribünden Beşiktaş taraftarını izleme fırsatım oldu. O coşku, o baskı ve destek beni gerçekten çok büyülemişti. Şimdi o muhteşem taraftarın desteğini arkama alarak sahaya çıkacağım için sabırsızlanıyorum. İnşallah yolun sonu hepimiz için şampiyonluk olur."