Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Beşiktaş’ta Sergen Yalçın Kararı, 8 Futbolcuya Yeni Sezon Şansı Verilmiyor

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın Kararı, 8 Futbolcuya Yeni Sezon Şansı Verilmiyor

Sergen Yalçın, Beşiktaş’ta 8 futbolcuyu yeni sezon kadrosunda düşünmüyor. Bazı oyuncuların opsiyonları kullanılacak, diğerleri kulüpte yer almayacak.

Beşiktaş J.K., 2026-2027 sezonu öncesinde kadro planlamasına başladı. Teknik direktör Sergen Yalçın, kiralık oyuncuların durumlarını değerlendirirken bazı futbolcular için kararını netleştirdi. Yönetim ve teknik heyet, gönderilen oyuncuların durumlarını masaya yatırarak yeni sezon stratejisini şekillendiriyor.

Üç futbolcunun opsiyonu kullanılacak

Trabzonspor’un Ernest Muçi, Cagliari Calcio’nun Semih Kılıçsoy ve Hull City A.F.C.’nin Amir Hadžiahmetović için satın alma opsiyonlarını kullanması bekleniyor. Bu transferlerin gerçekleşmesi durumunda Beşiktaş’ın yaklaşık 23,5 milyon euro bonservis geliri elde edeceği kaydedildi.

Üç oyuncunun opsiyonu belirsiz

Al-Musrati, Jean Onana ve João Mário’nun sözleşmelerinde satın alma opsiyonu bulunmasına rağmen, kulüplerin bu opsiyonları kullanmasının şu aşamada beklenmediği belirtildi. Bu oyuncuların gelecek sezon kadroda yer alıp almayacağı henüz netlik kazanmadı.

Sekiz futbolcunun bileti kesildi

Teknik direktör Sergen Yalçın, opsiyonu kullanılmayan üç futbolcuya ek olarak Elan Ricardo, Can Keleş, Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan ve Emrecan Terzi’yi de yeni sezon kadro planlamasında düşünmüyor. Bu isimlerin gelecek sezon Beşiktaş kadrosunda yer almayacağı ifade edildi.

Kendilerine takım bulmaları istenecek

Beşiktaş yönetiminin, yeni sezon öncesinde kadroda düşünülmeyen toplam sekiz futbolcudan kendilerine yeni takım bulmalarını isteyeceği belirtildi. Siyah-beyazlı ekipte yaz transfer döneminde önemli bir kadro değişiminin yaşanması bekleniyor.