ABD ve Kanada'nın 4 Nations Face-Off turnuvasındaki karşılaşması, sadece sporseverlerin değil, dünya genelindeki medya organlarının da ilgisini çekti. Maçın başında yaşanan olaylar, gerginliğin ne denli arttığını gözler önüne serdi. ABD milli marşı sırasında taraftarlar tarafından yapılan yuhalamalar, bu olayın ilk işareti oldu.

9 Saniyede 3 Kavga
İlk düdüğün çalmasının hemen ardından, karşılaşmanın başından itibaren olaylar birbiri ardına geldi. 9 saniyede 3 ayrı kavganın yaşanması, bu mücadelenin sadece sporcular arasında değil, tribünlerde de büyük bir gerilim yaşandığını gösterdi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Maçta Yer Alması Dikkat Çekti
Kanada'nın Başbakanı Justin Trudeau, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ve maç sırasında tribündeki varlığıyla gündem oldu. Trudeau, Kanada Milli Marşı'ndan alıntı yaparak "Hazırız, her zaman seni korumaya" mesajını verdi. Sosyal medya üzerinden ülkesinin takımına olan desteğini gösteren Trudeau, Kanada ile gurur duyduğunu dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Gündeminde Kanada'nın 51. Eyaleti Olması
ABD Başkanı Donald Trump'ın, 20 Ocak'taki yemin töreninden önce yaptığı açıklamalar, uluslararası ilişkilerde dikkatleri üzerine çekti. Trump, Kanada'nın ABD'nin 51. eyaleti olması gerektiğini ve Grönland’ın da ABD’ye ait olması gerektiğini savunmuştu.