Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Budapeşte'de 70 turluk heyecan: F1'de 11. etap start alıyor

Budapeşte'de 70 turluk heyecan: F1'de 11. etap start alıyor

Mercedes’in genç yıldızı Kimi Antonelli’nin domine ettiği Formula 1’de gözler sezonun 11. durağı olan Macaristan Grand Prix’sine çevrildi.

Dünyanın en prestijli motor sporları organizasyonu olan Formula 1 Dünya Şampiyonası, takvimin 11. yarışı için Macaristan’a konuk oluyor. Hız tutkunlarının merakla beklediği etap, başkent Budapeşte’de yer alan 4,3 kilometrelik ikonik Hungaroring Pisti’nde gerçekleştirilecek. Toplam 70 tur üzerinden düzenlenecek dev organizasyonda sıralama turları cumartesi günü TSİ 17.00’de, büyük yarış ise 26 Temmuz Pazar günü TSİ 16.00’da start alacak.

Pistte Mercedes Rüzgarı: Kimi Antonelli Zirveyi Bırakmıyor

Sezonun geride kalan bölümüne Mercedes pilotlarının üstünlüğü damga vurdu. Alman temsilcisinin genç yeteneği Kimi Antonelli, damalı bayrağı 6 kez ilk sırada görerek şampiyonluk yolunda dev bir avantaj elde etti. Antonelli’nin takım arkadaşı George Russell ise 2 galibiyetle zirve takibini sürdürüyor. İtalyan sürücünün bu dominant performansı karşısında Ferrari cephesinden yanıt gecikmedi; Lewis Hamilton ve Charles Leclerc bu sezon takımlarına birer birincilik kazandırmayı başardı.

Şampiyonluk Yarışında Son Durum: Zirvede Antonelli, Takımlarda Mercedes Fırtınası

Macaristan GP öncesinde pilotlar ve takımlar klasmanındaki puan durumu, sezonun geri kalanı için nefes kesen bir mücadelenin habercisi niteliğinde. Sürücüler klasmanında Antonelli liderliğini korurken, takımlar sıralamasında Mercedes farkı açmaya devam ediyor.

Pilotlar Klasmanı İlk 5:

1. Kimi Antonelli (İtalya): 204 Puan

2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 159 Puan

3. George Russell (Büyük Britanya): 154 Puan

4. Charles Leclerc (Monako): 126 Puan

5. Lando Norris (Büyük Britanya): 103 Puan

Takımlar Klasmanı İlk 5:

1. Mercedes: 358 Puan

2. Ferrari: 285 Puan

3. McLaren: 195 Puan

4. Red Bull: 151 Puan

5. Alpine: 61 Puan