Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Spor Burak Yılmaz'dan Emre Belözoğlu çıkışı: Benim açımdan hiçbir önemi yok

Burak Yılmaz'dan Emre Belözoğlu çıkışı: Benim açımdan hiçbir önemi yok

Süper Lig’de Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Çorum FK’da teknik direktör Burak Yılmaz, sarı-lacivertli ekibin yeni çalıştırıcısı Emre Belözoğlu hakkında dikkat çeken ifadelere imza atarak sahadan galibiyetle ayrılmak istediklerini vurguladı.

Süper Lig’in 11. haftasında sahasında Fenerbahçe’yi ağırlamaya hazırlanan Çorum FK, kritik karşılaşmanın provalarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Kırmızı-siyahlı ekibin başında yer alan teknik direktör Burak Yılmaz, antrenman öncesinde basın mensuplarının karşısına geçerek hem rakiplerinin son durumunu hem de takımın hedeflerini değerlendirdi.

Fenerbahçe’nin Avrupa arenasında Liverpool karşısında elde ettiği 3-2’lik galibiyete değinen Yılmaz, rakibin son dönemdeki inişli çıkışlı grafiğinin ya da şampiyonluk hasretinin camianın büyüklüğünü gölgelemeyeceğini ifade etti. Sarı-lacivertlilerin her koşulda Türk futbolunun dev kulüplerinden biri olduğunu hatırlatan genç çalıştırıcı, dünkü skorlara bakmaksızın tamamen sahaya yansıtacakları plana odaklandıklarını dile getirdi.

"Emre Belözoğlu’nun Gelişi Benim İçin Önem Taşımıyor"

Basın mensuplarının Fenerbahçe'deki teknik direktör değişikliğini ve Emre Belözoğlu hamlesini sorması üzerine net bir tavır sergileyen Burak Yılmaz, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Karşılaşmaya şahıslar üzerinden değil, takım stratejisi üzerinden yaklaştıklarını vurgulayan tecrübeli futbol adamı şunları kaydetti:

"Emre Belözoğlu'nun gelişi ya da İsmail Kartal'ın ayrılığı benim adıma belirleyici bir unsur değil. Bizim açımızdan asıl mesele doğrudan Fenerbahçe’ye karşı mücadele edecek olmamız. Emre Belözoğlu yeni teknik direktör olarak göreve başlamış olabilir, kendisine başarılar dilerim fakat bunun benim için pek bir önemi yok. Rakibimize saygımız tam ancak biz kendi oyunumuzu ve taktiğimizi sahaya koyacağız."

Sahaya herhangi bir çekinceyle çıkmayacaklarının altını çizen Yılmaz, taraftarlarına kaliteli bir futbol izletmek ve haftayı puan ya da puanlarla kapatmak istediklerini belirtti.

Hedef Galibiyet ve Moral Depolamak

Mücadelenin favorisi olarak Fenerbahçe’nin gösterilmesine aldırmadıklarını ifade eden Burak Yılmaz, oyuncularının sahada gereken reaksiyonu vereceğine inandığını söyledi. Olası bir zaferin takıma ciddi bir özgüven aşılayacağını belirten teknik adam, tek gayelerinin galibiyet olduğunu yineledi. Yılmaz ayrıca Ziraat Türkiye Kupası kulvarında da gidebilecekleri en son noktaya kadar ilerlemek istediklerini sözlerine ekledi.

Takım İçinde İnanç Tam: Smolcic ve Ramadani Konuştu

Basın toplantısında görüşlerini paylaşan Çorum FK savunmasının önemli ismi Hrvoje Smolcic, çok kaliteli ayaklara sahip güçlü bir ekiple oynayacaklarını ve hazırlıklarını bu ciddiyetle sürdürdüklerini kaydetti.

Kırmızı-siyahlı ekibin orta saha oyuncusu Ylber Ramadani ise yeni teknik direktörleri Burak Yılmaz’ın oyun sistemine kısa sürede adapte olmaya çalıştıklarını belirterek, antrenmanlarda tempoyu artırarak her geçen gün daha iyi bir seviyeye ulaştıklarını ve Fenerbahçe mücadelesine en hazır şekilde çıkacaklarını ifade etti.