Galatasaray, Fenerbahçe derbisinde 25 yıllık istatistiği bozarak taraftarı önünde beyaz noktadan gol bulmayı başardı.
Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında dev derbiye sahne olan RAMS Park, unutulmaz anlara tanıklık etti. Sarı-kırmızılı ekip, rakibi Fenerbahçe karşısında oyunun kontrolünü elinde tuttuğu mücadeleden 3-0 gibi net bir skorla galip ayrılırken, istatistik kitaplarını da yeniden yazdı.
Yunus Akgün’ün kazandırdığı penaltı
Mücadelenin 60. dakikasında gelişen Galatasaray atağında, ceza sahasına giren Yunus Akgün, Jayden Oosterwolde ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı. Pozisyonu yakından takip eden hakem Yasin Kol, tereddüt etmeden penaltı noktasını işaret etti. Topun başına geçen Barış Alper Yılmaz, 67. dakikada yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak farkı açan golü kaydetti.
2001 yılından bu yana süren sessizlik bozuldu
Galatasaray’ın evinde Fenerbahçe’ye karşı penaltıdan gol bulma özlemi, bu golle birlikte nihayete erdi. Sarı-kırmızılılar, iç sahada oynanan derbilerde en son Eylül 2001 tarihinde Serkan Aykut ile penaltı golü sevinci yaşamıştı. Aradan geçen 25 yılın ardından Barış Alper Yılmaz ile bu şanssızlığı kıran Aslan, ezeli rekabetteki istatistiksel bir bariyeri daha aşmış oldu.