Chelsea’nin sahibi Todd Boehly, 2022 yazında Brighton’dan transfer edilen Marc Cucurella’nın arka planını paylaştı. Boehly, tüm yönetim ekibinin görevden ayrılması nedeniyle geçici olarak sportif direktörlük yaptığını ve futbolcu seçme sürecinde Manchester City’nin ilgisinin belirleyici olduğunu belirtti.
Boehly, transfer süreciyle ilgili olarak, “İyi futbolcuları nasıl seçeceğimi bilmiyordum. Ama Manchester City’nin Cucurella’yı istediğini biliyordum ve ben de onu transfer ettim. Bu kadar basitti.” ifadelerini kullandı.
65 Milyon Euro Bonservis
Chelsea, 27 yaşındaki İspanyol futbolcu Marc Cucurella için Brighton’a 65 milyon euro bonservis ödedi. Transfer, kulüp tarihindeki önemli hamlelerden biri olarak kaydedildi.
Cucurella’nın bonservis bedeli, Chelsea’nin transfer politikasında yüksek bütçeli oyuncu alımlarına örnek teşkil etti.
Bu Sezonki Performansı
Marc Cucurella, bu sezon Chelsea formasıyla toplam 35 resmi maçta görev aldı. Uruguaylı futbolcu, bu karşılaşmalarda 1 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.
Performans verileri, Cucurella’nın Chelsea’deki düzenli forma kullanımını ve takım içindeki rolünü ortaya koyuyor.
Transfer Süreci ve Kulüp Stratejisi
Chelsea yönetiminin açıklamalarına göre, Cucurella transferi, kulüp içi yönetim değişikliklerinin ardından gerçekleştirildi. Todd Boehly’nin sportif direktörlük görevini geçici olarak üstlenmesi, transfer kararının hızlı bir şekilde alınmasını sağladı.
Manchester City’nin ilgisi, transfer sürecinde kritik bir etken olarak öne çıktı. Bu durum, futbol piyasasında kulüpler arası rekabetin transferler üzerindeki etkisini ortaya koydu.