Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Cimbom’da 'büyük' kriz! Derbi canavarı gitti, yerine beraberlikler geldi!

Cimbom’da 'büyük' kriz! Derbi canavarı gitti, yerine beraberlikler geldi!

Süper Lig’de şampiyonluk yolunda kritik viraja girilirken, Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk’un derbi karnesi alarm veriyor. Geçtiğimiz üç sezonda rakiplerine nefes aldırmayan Buruk, bu yıl adeta "derbi fobisi" yaşıyor; galibiyet oranı %67’den %20’ye sert bir düşüş yaptı.

Galatasaray’ın başında geçirdiği ilk üç sezonda Süper Lig kupasını müzesine götürerek tarih yazan Okan Buruk, bu başarısını büyük maçlardaki ezici üstünlüğüne borçluydu. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor karşısında adeta bir "derbi profesörü" gibi hareket eden Buruk, sarı-kırmızılı taraftarlara büyük maç kazanma alışkanlığını aşılamıştı. Ancak bu sezonki veriler, Florya’da işlerin eskisi gibi gitmediğini kanıtlar nitelikte.

Yüzde 67’lik Başarıdan Büyük Çöküşe

Okan Buruk yönetimindeki Cimbom, geçtiğimiz sezonlarda üç büyük rakibiyle kozlarını paylaştığında %67 gibi ulaşılması güç bir galibiyet yüzdesi yakalamıştı. Her sezon oynanan 6 derbinin 4’ünden zaferle ayrılan deneyimli teknik adam, şampiyonluk düğümünü hep bu maçlarda çözmüştü. Ancak 2025-2026 sezonu istatistikleri, bu parlak tablonun üzerine gölge düşürdü.

Dev Maçlarda Tek Galibiyet Sevinci

Bu sezon büyük maç stratejisinde ciddi bir kırılma yaşayan Galatasaray, şu ana kadar çıktığı 5 kritik randevuda sahadan sadece 1 kez galibiyetle ayrılabildi. Geriye kalan maçlarda alınan 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet, Okan Buruk’un derbi galibiyet oranını %20 seviyesine kadar geriletti. Taraftarlar arasında tartışma yaratan bu tablo, "Büyük maçlarda ne değişti?" sorusunu da beraberinde getirdi.

Gözler 26 Nisan’daki Büyük Hesaplaşmada

Derbi karnesindeki bu zayıf notları düzeltmek için Okan Buruk’un önünde son bir şans duruyor. Galatasaray, sezonun son büyük derbisinde 26 Nisan’da kendi evinde ezeli rakibi Fenerbahçe’yi konuk edecek. Şampiyonluk yarışının kaderini tayin edecek olan bu dev randevu, Buruk için sadece 3 puan değil, aynı zamanda sarsılan "Derbi Fatihi" imajını geri kazanma mücadelesi olacak.