Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Spor Deniz Öncü Japonya’da fırtına gibi esti: 11. sıradan başlayıp ilk 7'ye girdi

Deniz Öncü Japonya’da fırtına gibi esti: 11. sıradan başlayıp ilk 7'ye girdi

Moto2 Dünya Şampiyonası’nın 16. ayağı olan Japonya Grand Prix'sinde piste çıkan milli motosikletçi Deniz Öncü, 11. sıradan başladığı zorlu mücadelede sergilediği performansla damalı bayrağı 7. sırada görmeyi başardı.

Dünyanın en prestijli motor sporları organizasyonlarından Moto2 Dünya Şampiyonası, takvimin 16. durağı olan Japonya Grand Prix’si ile heyecan dolu anlara sahne oldu. Tochigi eyaletinde yer alan 4,8 kilometrelik dünyaca ünlü Motegi Pisti'nde düzenlenen yarışta ay-yıldızlı bayrağımızı temsil eden milli sporcu Deniz Öncü, pistteki mücadelesiyle takdir topladı.

11. Sıradan Başladığı Yarışta Müthiş İvme

ELF Marc VDS Takımı sürücüsü olarak gridde 11. sıradan yerini alan Deniz Öncü, yarışın start almasıyla birlikte temposunu kademeli olarak artırdı. Sert rekabete sahne olan turlarda rakiplerini geçerek ön gruba yaklaşan genç pilot, hatasız sürüşü sayesinde damalı bayrağı 7. sırada geçerek kritik bir başarıya imza attı.

Deniz Öncü, Dünya Moto2 Şampiyonası'nda sezona Tayland'da başlayacak

Motegi’de Podyum İspanyol İzan Guevara’nın Oldu

Pole pozisyonundan başlayarak yarış boyunca üstünlüğünü koruyan BLU CRU Pramac Yamaha takımı pilotu İspanyol İzan Guevara, Japonya GP'sini birinci sırada tamamlayarak zafere ulaştı. REDS Fantic takımı adına yarışan İtalyan Tony Arbolino yarışı ikinci sırada bitirirken, podyumun son basamağına ise OnlyFans American takımının Çekyalı sürücüsü Filip Salac çıktı.

Genel Klasman Kızışıyor: Bir Sonraki Durak Endonezya

Japonya yarışının ardından pilotlar genel klasmanındaki düğüm biraz daha karmaşık hale geldi. İspanyol Manuel Gonzalez 245,5 puanla liderliğini sürdürürken, yarışı kazanan İzan Guevara 235 puanla takibini korudu. İspanyol İvan Ortola ise 181,5 puanla üçüncü sırada yer aldı. Milli gururumuz Deniz Öncü elde ettiği bu sonuçla puanını 47,5’e çıkararak sıralamada 15. basamaktaki yerini sağlamlaştırdı.

Moto2 Dünya Şampiyonası’nda bir sonraki heyecan dalgası, 9-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek sezonun 17. ayağı Endonezya Grand Prix'si ile devam edecek.