Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Denizli’de sahalar şenlendi: Mahalle ruhu futbolla yeniden canlanıyor

Denizli’de sahalar şenlendi: Mahalle ruhu futbolla yeniden canlanıyor

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen Mahallemde Maç Var projesi, sınırlarını genişleterek tüm şehre yayıldı. İlk kez ilçe takımlarının da dahil olduğu dev organizasyon, Kınıklı Kampüsü’nde oynanan açılış maçlarıyla son 32 turuna giriş yaptı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün öncülüğünde düzenlenen ve artık tüm ilçeleri kapsayan dev turnuvada son 32 heyecanı start aldı; gençler ekran başından kalkıp yeşil sahalarda ter döküyor.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen Mahallemde Maç Var projesi, sınırlarını genişleterek tüm şehre yayıldı. İlk kez ilçe takımlarının da dahil olduğu dev organizasyon, Kınıklı Kampüsü’nde oynanan açılış maçlarıyla son 32 turuna giriş yaptı. 74 mahalle takımının yer aldığı turnuvada bin 336 genç sporcu, şampiyonluk için kıyasıya mücadele ediyor.

Sporun birleştirici gücüyle gençleri buluşturduklarını belirten Denizli İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, projenin sadece bir futbol turnuvası olmadığını, aynı zamanda bir dayanışma hikayesi yazdıklarını vurguladı. Sağdıç, 2 bin kişiye ulaşan bu dev organizasyonun toplum yararına örnek bir model haline geldiğini ifade etti.

Ekran bağımlılığına karşı mahalle kültürü

Turnuvanın açılışında konuşan Denizli Valisi Yavuz Salim Köşger ise gençlerin dijital dünyadan uzaklaşarak sosyalleşmesinin önemine dikkat çekti. Vali Köşger, günümüzde kozmopolitleşen şehir hayatında kaybolmaya yüz tutan mahalle aidiyetinin bu tür etkinliklerle yeniden kazandırıldığını belirtti. Gençlerin enerjilerini centilmence bir yarış ortamında harcamalarının suç oranlarını düşürme ve sağlıklı bireyler yetiştirme noktasında kritik bir rol oynadığını dile getiren Köşger, projeye emek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Gerzele ilk turu kayıpsız geçti

Protokol konuşmalarının ardından turnuvanın açılış düdüğü çalındı. Gerzele ile Çivril takımlarının karşı karşıya geldiği ilk müsabakada, rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen Gerzele sahadan 3-0 galip ayrılarak adını bir üst tura yazdıran ilk ekip oldu. Turnuva, önümüzdeki günlerde oynanacak karşılaşmalarla hız kesmeden devam edecek.