Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Derbi Öncesi Alarm! Abdülkerim Bardakçı Kart Sınırında!

Derbi Öncesi Alarm! Abdülkerim Bardakçı Kart Sınırında!

Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında Galatasaray, yarın saat 20.00’de Eyüpspor’u konuk edecek. Karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı ekipte tecrübeli savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı’nın sarı kart ceza sınırında bulunması dikkat çekti. Ligde 21 hafta sonunda 16 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Galatasaray, topladığı 52 puanla liderlik koltuğunda yer alıyor. Eyüpspor ise 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 11 mağlubiyet sonucunda 18 puanla 15. sırada bulunuyor.

Galatasaray ile Eyüpspor, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 3 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda sarı-kırmızılı ekip 2 galibiyet elde ederken, 1 mücadele beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu maçlarda Galatasaray 9 gol atarken, Eyüpspor 3 gol kaydetti.

Ligin ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan müsabakayı Galatasaray 2-0 kazanmıştı. Yarın oynanacak mücadele iki takım arasındaki Süper Lig’deki 4. randevu olacak.

Abdülkerim Bardakcı Ceza Sınırında

Galatasaray’da Eyüpspor maçı öncesinde Abdülkerim Bardakcı sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Tecrübeli savunma oyuncusu, karşılaşmada sarı kart görmesi halinde gelecek hafta deplasmanda oynanacak Konyaspor maçında cezalı duruma düşecek.

Teknik heyetin, savunma hattındaki bu durumu göz önünde bulundurarak planlama yapması bekleniyor.

Sakat Oyuncuların Durumu

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları bulunan Leroy Sane ile Arda Ünyay’ın durumlarının ise son antrenmanın ardından netlik kazanacağı bildirildi.

Galatasaray, Eyüpspor karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürürken, liderlik konumunu korumak için sahaya çıkacak. Eyüpspor ise ligde alt sıralardan uzaklaşma hedefiyle mücadele edecek.