Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Spor Derbi zaferine dev ödül: Dursun Özbek soyunma odasında primi resmen duyurdu

Derbi zaferine dev ödül: Dursun Özbek soyunma odasında primi resmen duyurdu

Süper Lig’deki kritik Fenerbahçe randevusundan 2-1’lik galibiyetle ayrılarak zirvedeki yerini koruyan Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek, maçın hemen ardından soyunma odasına inerek takıma 1.5 milyon Euro’luk özel derbi primi açıkladı.

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe’yi sahasında ağırlayan Galatasaray, baştan sona büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmayı 2-1 kazanarak puan tablosundaki liderliğini perçinledi. Taraftarının desteğiyle iç sahadaki üstünlüğünü bir kez daha ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, şampiyonluk yarışındaki en önemli virajlardan birini kayıpsız döndü.

Victor Osimhen Zirve Yürüyüşünü Sırtladı

Karşılaşmaya damgasını vuran isim, sarı-kırmızılı ekibin dünya çapındaki golcüsü Victor Osimhen oldu. Maçın ilk 45 dakikasında fileleri iki kez havalandırarak takımına galibiyetin kapısını aralayan Nijeryalı yıldız, Süper Lig’deki 7. müsabakasında 8. golüne imza attı. Şampiyonlar Ligi’nde de 1 golü bulunan Osimhen, bu sezon toplamda 9 gole ulaşarak formunun zirvesinde olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kulüp kariyerindeki 83. resmi maçında 68. gol sevincini tadan 27 yaşındaki yıldız santrfor, Galatasaray tarihinin en skorer 9. oyuncusu olurken, kulübün yabancı futbolcular sıralamasında Mauro Icardi'nin hemen arkasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Sahasında 40 Maçtır Bileği Bükülmüyor

Alınan bu kritik galibiyet, Galatasaray’ın iç sahadaki tarihi serisini de bir adım ileri taşıdı. Süper Lig’de kendi sahasında oynadığı son 40 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen sarı-kırmızılılar, bu süreçte 32 galibiyet ve 8 beraberlik elde ederek Rams Park'ı rakipleri için aşılması güç bir kaleye dönüştürdü.

Başkan Dursun Özbek'ten Soyunma Odasında 1.5 Milyon Euro'luk Jest

Nefes kesen 90 dakikayı ailesiyle birlikte tribünden takip eden Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, son düdüğün çalınmasıyla birlikte büyük bir coşku yaşadı. Karşılaşma sonrasında doğrudan soyunma odasının yolunu tutan Özbek, teknik heyeti ve futbolcuları tek tek tebrik etti.

Mücadelelerinden dolayı oyuncularını kutlayan Başkan Özbek, derbi zaferinin karşılığı olarak takıma toplam 1.5 milyon Euro tutarında prim dağıtılacağını duyurdu. Başkanın bu hamlesi, soyunma odasındaki galibiyet sevincini ikiye katladı.