İstanbul'un geleneksel spor şölenlerinden biri olan 32. Kağıthane Yağlı Güreşleri'nde nefes kesen finali kazanan Seçkin Duman, rakiplerini tek tek devirerek zirveye adını yazdırdı.
Sadabad Yaz Etkinlikleri çerçevesinde Hasbahçe'de düzenlenen organizasyon, bu yıl da Türkiye'nin en güçlü pehlivanlarını bir araya getirdi. İstanbul'un Kırkpınar'ı olarak kabul edilen ve büyük bir heyecana sahne olan müsabakalarda, 500'ü aşkın lisanslı sporcu er meydanına çıkarak kıran kırana mücadele etti.
Zirve yolunda dev rakiplerini eledi
Başpehlivanlık kürsüsüne uzanan Seçkin Duman, şampiyonluk yolunda oldukça zorlu bir sınav verdi. Son 16 turundan itibaren üstün bir performans sergileyen Duman, çeyrek finalde Recep Kara gibi tecrübeli bir ismi, yarı finalde ise Erkan Taş'ı saf dışı bırakarak adını finale yazdırdı. Final mücadelesinde ise Serhat Balcı ile karşı karşıya gelen Duman, rakibini mağlup ederek 32. Kağıthane Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.
Yıldızlar geçidi yaşandı
Hasbahçe'deki etkinlik alanı, sadece güreşçilere değil, aynı zamanda Yusuf Can Zeybek, Mustafa Taş ve Fatih Atlı gibi Kırkpınar'ın altın kemerli efsane isimlerine de ev sahipliği yaptı. İstanbullu sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyona İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de katılarak heyecana ortak oldu.
Geleneksel sporun İstanbul'daki kalesi
Kağıthane Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu dev organizasyon, Türk kültürünün en önemli miraslarından biri olan yağlı güreşin İstanbul'daki en güçlü temsilcisi olmaya devam ediyor. Gün boyu süren müsabakalar, hem sporun birleştirici gücünü gözler önüne serdi hem de izleyicilere unutulmaz bir geleneksel spor deneyimi sundu.