Okullar Arası Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda sahne alan Erzurumlu sporcular, zorlu şartlara rağmen elde ettikleri iki bronz madalya ile kente büyük bir gurur yaşattı.
Erzurum’u temsil eden dört kişilik genç ekip, Türkiye genelindeki rakipleriyle kıyasıya mücadele etmek için çıktığı şampiyonadan eli boş dönmedi. Antrenör Alpaslan Erdik yönetiminde hazırlıklarını tamamlayan sporcular, teknik becerileri ve azimleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Minderde büyük başarı
Şampiyonanın 45 kilogram kategorisinde ter döken Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokulu öğrencisi Hüseyin Alperen Özpolat, sergilediği performansla Türkiye üçüncülüğüne adını yazdırdı. Özpolat’ın bu başarısı, takımın motivasyonunu da zirveye taşıdı.
Bir diğer madalya haberi ise 53 kilogram kategorisinden geldi. Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu adına mücadele eden Taha Çodur, zorlu rakiplerini geride bırakarak Türkiye üçüncüsü oldu ve bronz madalyayı boynuna taktı.
Gelecek için umut verdiler
Kısıtlı imkanlarla yola çıkan ancak hedeflerinden bir an olsun sapmayan Erzurumlu sporcular, kazandıkları bu derecelerle hem okullarının hem de şehirlerinin gurur kaynağı oldu. Antrenör Alpaslan Erdik, öğrencilerin gösterdiği bu özverili mücadelenin, gelecekteki daha büyük başarıların habercisi olduğunu vurguladı.