Ziraat Türkiye Kupası'nda adını finale yazdıran Trabzonspor'da teknik patron Fatih Tekke, zorlu Gençlerbirliği galibiyetinin ardından şampiyonluk mesajı verdi.
Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1'lik skorla geçen Trabzonspor, finale yükselmenin sevincini yaşıyor. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında öğrencilerini ve oyunun gidişatını değerlendiren teknik direktör Fatih Tekke, zorlu bir süreçten geçtiklerini ancak hedeflerinden sapmadıklarını vurguladı.
Zorlu mücadelede öz eleştiri
Maçın genelinde istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirten deneyimli çalıştırıcı, özellikle ilk bölümlerde zorlandıklarını itiraf etti. Tekke, "Oyun olarak oldukça kötü bir performans sergiledik. Ancak ikinci yarının son bölümlerinde inisiyatif alarak skoru lehimize çevirmeyi başardık. Bu galibiyet, yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen bizim için oldukça değerli" ifadelerini kullandı.
Kupa coşkusu soyunma odasına yansıdı
Final biletini almanın camia için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyleyen Tekke, kupayı Trabzon'a getirmekte kararlı olduklarını belirtti. Takım içerisinde büyük bir heyecan ve coşku olduğunu dile getiren başarılı antrenör, "Kupayı müzemize götürmeyi çok istiyoruz. Tüm hazırlıklarımızı bu büyük hedefe ulaşmak üzerine kurguluyoruz" dedi.
Kadrodaki belirsizliklere dikkat çekti
Final yolunda önlerinde aşmaları gereken engeller olduğunu da hatırlatan Tekke, oyuncu grubundaki sakatlıklar ve performans sorunlarına değindi. Hafta sonu oynayacakları lig maçına odaklanmaları gerektiğini ifade eden teknik adam, "Sakat oyuncularımız var, aramıza dönmesini beklediğimiz isimler var. Hatta sağlam görünüp sadece kulübede oturmayı tercih eden oyuncularımızla da yüzleşiyoruz. Ligdeki mücadelemizi tamamladıktan sonra tüm enerjimizi kupa finaline saklayacağız" diyerek sözlerini noktaladı.