Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Fenerbahçe FCSB maçı Musaba ve Günok neden yok, kimler cezalı, kimler sakat?

Fenerbahçe FCSB maçı Musaba ve Günok neden yok, kimler cezalı, kimler sakat?

UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşamasının 8. haftasında Fenerbahçe, Romanya temsilcisi Steaua Bükreş – FCSB ile kritik bir mücadeleye çıkıyor. Bu zorlu deplasman öncesinde taraftarların en çok merak ettiği konu “yeni transferler Avrupa Ligi maçında oynayacak mı, kimler kadroda yok?” oldu. Özellikle Anthony Musaba ve Mert Günok’un durumu gündemde. İşte FCSB Fenerbahçe maçı öncesi eksik listesi, UEFA kadrosu ve detaylar...

UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşamasının 8. haftasında Fenerbahçe, Romanya temsilcisi Steaua Bükreş – FCSB ile kritik bir mücadeleye çıkıyor. Bu zorlu deplasman öncesinde taraftarların en çok merak ettiği konu “yeni transferler Avrupa Ligi maçında oynayacak mı, kimler kadroda yok?” oldu. Özellikle Anthony Musaba ve Mert Günok’un durumu gündemde. İşte FCSB Fenerbahçe maçı öncesi eksik listesi, UEFA kadrosu ve detaylar...

Fenerbahçe Avrupa’da 298. maçına çıkıyor

Sarı-lacivertliler, FCSB deplasmanıyla birlikte Avrupa kupaları tarihindeki 298. karşılaşmasına çıkacak. Bugüne dek Avrupa arenasında 297 maçta 117 galibiyet, 64 beraberlik ve 116 mağlubiyet alan Fenerbahçe, 406 gol atıp 418 gol yedi. Bu karşılaşma, grup aşamasındaki son mücadele olmasına rağmen, ilk 16 turunda avantajlı bir eşleşme yakalayabilmek adına büyük önem taşıyor.

Teknik direktör Domenico Tedesco yönetiminde hazırlıklarını tamamlayan takım, Can Bartu Tesisleri'nde yapılan son antrenman sonrası Romanya’ya hareket etti.

Yeni transferler Avrupa Ligi maçında oynayacak mı?

Fenerbahçe’nin son transfer dönemde kadrosuna kattığı Anthony Musaba, Matteo Guendouzi ve Mert Günok, UEFA statüsü gereği FCSB karşılaşmasında forma giyemeyecek. Çünkü bu üç isim, sarı-lacivertlilerin UEFA’ya bildirdiği 25 kişilik Avrupa listesinde yer almıyor.

UEFA Avrupa Ligi kuralları doğrultusunda takımlar, devre arası transfer döneminde kadrolarına sınırlı sayıda yeni oyuncu ekleyebiliyor. Fenerbahçe teknik heyeti, takım planlaması doğrultusunda bu isimleri Avrupa Ligi kadrosuna dahil etmeme kararı aldı.

Dolayısıyla, Anthony Musaba, Mert Günok ve Matteo Guendouzi, Romanya deplasmanında takımın formasını giyemeyecek. Bu durum, özellikle kalede rekabet bekleyen Mert Günok ve hücumda dinamizm vaat eden Musaba için taraftar nezdinde bir hayal kırıklığı yarattı.

Fenerbahçe'nin UEFA listesi nasıl belirlendi?

UEFA kulüp turnuvalarında mücadele eden takımlar, sezon başında belirlenen 25 kişilik A listesi dışında sadece 3 oyuncuyu devre arası transfer döneminde değiştirme hakkına sahip. Fenerbahçe bu hakkını, takım içindeki öncelikler ve mevkisel ihtiyaçlara göre kullandı. Bu nedenle, yeni katılan bazı isimler Avrupa kadrosunda kendilerine yer bulamadı.

Anthony Musaba, Matteo Guendouzi ve Mert Günok, bu üç kişilik değişim hakkı dışında kaldıkları için UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında forma giyemeyecek oyuncular arasında yer aldı.

FCSB Fenerbahçe maçında kimler eksik?

Romanya deplasmanında Fenerbahçe, sadece Avrupa kadrosunda yer almayan oyuncularla değil, aynı zamanda sakat ve cezalı isimlerle de mücadele edecek. İşte sarı-lacivertlilerin FCSB maçı öncesi eksik listesi:

Levent Mercan: Sakatlığı sürüyor, kadroda yok.

Archie Brown: Tedavisi devam ettiği için FCSB maçına götürülmedi.

Milan Skriniar: Aston Villa karşılaşmasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Romanya’da forma giyemeyecek.

Edson Alvarez: Antrenmana katılmadı, hafif sakatlığı nedeniyle bireysel çalıştı, kadroya dahil edilmedi.

Jhon Duran: Antrenman sırasında yaşadığı sakatlık sonrası kadrodan çıkarıldı.

Bu eksiklerin ardından teknik direktör Tedesco’nun kadro planlaması ve ilk 11 tercihi merak konusu oldu. Orta saha ve savunma hattında yaşanan eksiklikler, alternatif oyuncuların sorumluluğunu artıracak.

FCSB Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta?

Fenerbahçe ile FCSB arasındaki UEFA Avrupa Ligi 8. hafta karşılaşması bu akşam saat 23.00’te başlayacak. Maçın oynanacağı yer, Romanya’nın başkenti Bükreş’teki National Arena olacak. Karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Nenad Minakovic yönetecek.

Mücadele, Fenerbahçe’nin grup etabındaki son maçı olması nedeniyle Avrupa’daki sıralama için belirleyici olacak. Fenerbahçe galibiyet ya da beraberlikle gruptaki pozisyonunu üst sıralarda tamamlamayı hedefliyor.

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi performansı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde şu ana kadar oynadığı 7 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi elde etti. Topladığı 11 puanla 18. sırada yer alan sarı-lacivertliler, Aston Villa’ya sahasında 1-0 mağlup olmasına rağmen bir üst turu garantilemeyi başardı.

FCSB karşısında alınacak sonuç, sadece prestij açısından değil, kura çekiminde daha avantajlı bir eşleşme yakalama açısından da büyük önem taşıyor. Teknik heyetin bu doğrultuda sahaya güçlü bir ilk 11 sürmesi bekleniyor.

Anthony Musaba ve Mert Günok neden kadroda yok?

Anthony Musaba, özellikle hızı ve çabukluğu ile Fenerbahçe'nin hücum hattında dikkat çeken isimlerden biri olarak transfer edilmişti. Ancak UEFA listesine dahil edilmediği için Avrupa’da forma giyemiyor.

Benzer şekilde, kaleci Mert Günok da yerli rotasyonunda önemli bir isim olsa da UEFA kadrosuna alınmadı. Teknik heyet, kalede Livakovic ve İrfan Can Eğribayat ile devam etmeyi tercih etti.

Matteo Guendouzi ise orta sahaya enerji ve tempo katabilecek potansiyeliyle dikkat çekiyor, ancak Avrupa kadrosuna dahil edilmemesi nedeniyle bu maçta da forma şansı bulamayacak.

Tedesco’nun planı: Gençler sahnede olabilir

Fenerbahçe teknik direktörü Domenico Tedesco, eksikler ve UEFA kadrosuna alınmayan oyuncular nedeniyle FCSB karşısında bazı genç isimlere forma şansı verebilir. Yedek kulübesinde bekleyen ve Süper Lig’de sınırlı süre alan oyuncular için bu mücadele bir vitrin olabilir.

Fenerbahçe'nin gençleri, Avrupa arenasında kendilerini göstermek adına bu şansı iyi değerlendirmek isteyecek.

Taraftar desteği ekran başında

Fenerbahçe taraftarı, Romanya’ya bireysel olarak seyahat eden küçük gruplar dışında, bu karşılaşmayı ekran başından takip edecek. Avrupa Ligi'nin heyecanı, bu kez tribünlerden değil, dijital platformlar ve yayın ekranları üzerinden yaşanacak.

TRT 1 ekranlarında şifresiz yayınlanacak olan karşılaşma, taraftar için geniş erişim imkânı sağlayacak.