Fenerbahçe’de avrupa kupaları öncesi uefa listesi tartışmaları hız kazandı. Erzurumspor karşısında kupada alınan 3-1’lik galibiyetin ardından konuşan teknik direktör Domenico Tedesco, kadroda yer almayacak iki ismi kamuoyuna duyurdu. Bu açıklama sonrası “fenerbahçe uefa listesi belli oldu mu, musaba ve mert günok neden yok” soruları futbol gündeminin üst sıralarına taşındı.
Fenerbahçe Uefa Listesi Belli Oldu Mu?
Fenerbahçe’nin uefa’ya bildireceği güncel kadro henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak teknik direktör Domenico Tedesco’nun maç sonrası yaptığı değerlendirme, listenin ana hatlarını büyük ölçüde ortaya koydu. Sarı lacivertli ekipte uefa listesine yazılmayacak isimler netleşirken, yeni bildirilecek futbolcular da açıklandı.
Uefa organizasyonlarında oyuncu sayısının sınırlı olması, teknik heyeti zor kararlar almaya itti. Bu kapsamda kadro planlaması yapılırken hem sezon hedefleri hem de takım dengesi göz önünde bulunduruldu.
Domenico Tedesco Kimi Kadroya Almadı?
Domenico Tedesco’nun açıklamasına göre, fenerbahçe uefa listesinde anthony musaba ve mert günok yer almayacak. Deneyimli teknik adam, bu kararın tamamen teknik bir tercih olduğunu ve oyuncularla birebir görüşerek süreci yönettiğini ifade etti.
Tedesco’nun bu açıklaması, kulüp içinde sürpriz olarak değerlendirilirken, kararın oyuncular tarafından anlayışla karşılandığı vurgulandı. Özellikle musaba ile yapılan görüşme, teknik heyetin iletişim yaklaşımını da gözler önüne serdi.
Musaba Ve Mert Günok Neden Uefa Listesinde Yok?
Musaba ve mert günok’un uefa listesi dışında kalmasının temel nedeni, kadro kontenjanı ve avrupa planlaması olarak öne çıkıyor. Tedesco, bu kararın oyuncuların performansıyla ilgili olmadığını özellikle vurguladı.
Tecrübeli kaleci mert günok’un listeye alınmaması, kaleci rotasyonunda yapılan tercihlerle ilişkilendirilirken, musaba’nın ise lig ve kupa maçlarında takımın önemli bir parçası olmaya devam edeceği belirtildi. Teknik heyet, avrupa ile iç kulvar hedeflerini ayıran bir planlama izliyor.
Domenico Tedesco’dan Musaba İçin Dikkat Çeken Sözler
Domenico Tedesco, musaba ile yaptığı görüşmeye dair şu ifadeleri kullandı: musaba ile konuştum. mert ve musaba liste dışında olacak. ben oyuncuya bu durumu açıkladım. kendisi de anlayışla karşıladı. duygusal olarak zor oldu ama musaba pozitif biri. lig ve kupa için her zaman hazırım dedi.
Bu sözler, genç oyuncunun takım içindeki rolünü koruduğunu gösterirken, fenerbahçe’de soyunma odası dengesinin ön planda tutulduğunu da ortaya koydu.
Fenerbahçe Uefa Listesine Hangi İsimler Eklenecek?
Tedesco’nun açıklamalarında öne çıkan bir diğer başlık ise uefa listesine eklenecek yeni oyuncular oldu. Teknik direktör, matteo guendouzi, sidiki cherif ve n’golo kante’nin uefa’ya bildirileceğini açıkladı.
Bu tercihler, fenerbahçe’nin avrupa hedeflerini ne kadar ciddiye aldığını gösterirken, özellikle kante’nin listeye dahil edilmesi taraftarlar arasında büyük heyecan yarattı. Orta sahada güçlenmeyi hedefleyen sarı lacivertliler, deneyim ve dinamizmi bir arada sunmayı amaçlıyor.
Fenerbahçe’de Uefa Kadro Planlaması Nasıl Yapıldı?
Fenerbahçe’de uefa listesi hazırlanırken sezonun fikstür yoğunluğu ve oyuncuların rol dağılımı dikkate alındı. Tedesco, lig ve kupa maçlarında rotasyonu geniş tutmayı planlarken, avrupa arenasında daha dengeli bir yapı oluşturmayı hedefliyor.
Bu nedenle uefa listesi dışında kalan futbolcuların tamamen devre dışı bırakılması söz konusu değil. Teknik heyet, tüm oyuncuların sezon boyunca katkı vermesini planlıyor.
Sarı Lacivertlilerde Gözler Resmi Uefa Listesinde
Fenerbahçe uefa listesiyle ilgili resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılması bekleniyor. Domenico Tedesco’nun verdiği bilgiler, avrupa kadrosunun büyük ölçüde şekillendiğini gösterirken, taraftarlar da açıklanacak resmi listeyi merakla bekliyor.
Sarı lacivertli camiada gündem, avrupa yolculuğunda hangi isimlerin sahne alacağı sorusu etrafında şekillenmeye devam ediyor.