Kabusun İlk Perdesi: Talisca Kaçırdı Oyun Değişti
Sarı-lacivertli camia için "mutlak galibiyet" parolasıyla çıkılan derbi, tam anlamıyla bir hayal kırıklığına dönüştü. Maça baskılı başlayan ve erken bir penaltı kazanan Fenerbahçe’de, yıldız isim Talisca topun başına geçtiğinde tribünler gol sevinci için hazırdı. Ancak Brezilyalı yıldızın vuruşu değerlendirememesi, sahadaki tüm dengeleri altüst etti. Bu kırılma anından sonra vites artıran Galatasaray, ilk yarının bitimine az bir süre kala süper golcüsü Victor Osimhen ile fileleri sarsarak soyunma odasına 1-0 önde gitti.
Eldivenler Yere Atıldı: Ederson’un Kırmızı Kartı Maçı Bitirdi
İkinci yarıda geri dönüş senaryoları kuran Fenerbahçe, Brezilyalı file bekçisi Ederson’un sorumsuzluğuyla sarsıldı. Hakemin uyarılarına rağmen agresif tavırlarını sürdüren tecrübeli kaleci, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalarak takımını 10 kişi bıraktı. Eksik kalan rakibi karşısında oyunun kontrolünü tamamen eline alan Galatasaray; Barış Alper Yılmaz’ın penaltısı ve Torreira’nın şık golüyle skoru 3-0’a taşıdı. Bu sonuçla şampiyonluk yarışında ağır bir darbe alan Kanarya'da, mucize beklentileri de yerini öfkeye bıraktı.
Samandıra’da İstifa Sesleri: Aziz Yıldırım Sürprizi
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte öfke sokağa taştı. Samandıra Can Bartu Tesisleri’ne akın eden yüzlerce taraftar; futbolcuları, teknik heyeti ve yönetimi protesto yağmuruna tuttu. Gecenin en çarpıcı detayı ise atılan sloganlar oldu. Mevcut yönetime sert tepki gösteren sarı-lacivertliler, eski başkan Aziz Yıldırım lehine uzun süre tezahüratlarda bulundu. Yıldırım’ın yeniden aday olup olmayacağı tartışmaları şimdiden sosyal medyanın bir numaralı gündemi haline geldi.
Saran Yönetimi Toplanıyor: Tedesco Yolcu mu?
Mağlubiyetin faturası ağır kesiliyor. Fenerbahçe’de teknik direktör Tedesco’nun geleceği ciddi şekilde tartışılmaya başlanırken, Başkan Sadettin Saran ve yönetim kurulunun gece yarısı "olağanüstü toplantı" kararı aldığı öğrenildi. Kulüp binasında hareketli saatler yaşanırken, toplantıdan radikal kararların çıkması ve camianın tansiyonunu düşürecek hamlelerin yapılması bekleniyor. Kanarya’da taşlar yerinden oynadı, şimdi tüm gözler yönetimden gelecek resmi açıklamada.