Devin Özek: “Sayısal değil, niteliksel güçlenme peşindeyiz”
Fenerbahçe Futbol Direktörü Devin Özek, kulübün transfer stratejisini özetleyerek, asıl hedeflerinin kadro kalitesini artırmak olduğunu vurguladı. Sarı-lacivertli ekibin yeni transferi Kolombiyalı Jhon Duran hakkında da değerlendirmelerde bulunan Özek, bu transferin arkasında detaylı bir analiz süreci ve inanç olduğunu söyledi.
Fenerbahçe TV’ye konuşan Özek, “En başından beri bu transferin olacağına inanıyorduk. Zor gibi görünse de içimizde hep bir pozitiflik vardı. Kolombiya’ya giderek hem oyuncu hem ailesiyle birebir vakit geçirdik. Bu temaslar sonunda Duran’ı kadromuza kattık,” ifadelerini kullandı.
Devin Özek: “Takımı aç ve dinamik oyuncularla beslemek istiyoruz”
Jhon Duran’ın saha içi profilinin, Fenerbahçe’nin oyun felsefesiyle uyumlu olduğuna dikkat çeken Devin Özek, “Takımımızda onun gibi istekli, gelişmeye açık, güçlü ve dinamik bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Bizim önceliğimiz sayıca fazla transfer yapmak değil; takımı niteliksel olarak yukarıya çekmek,” dedi.
Transfer politikasının Jose Mourinho’nun vizyonuyla da örtüştüğünü belirten Özek, farklı pozisyonlara kalite katan isimlerle kadroyu güçlendirmeye devam edeceklerinin sinyalini verdi.
Herrera: “Fenerbahçe’nin projesi bizi ikna etti”
Programa çevrimiçi bağlanan Jhon Duran’ın menajeri Jonathan Herrera da yapılan tercihin nedenini açıkladı. Herrera, “Devin Bey bize kulübün projesini sunduğunda çok etkilendik. Özellikle Jose Mourinho’nun takımın başında olması büyük bir faktördü. Genç oyuncuların gelişiminde önemli bir teknik direktör,” dedi.
Herrera: “Duran, Avrupa’ya güçlü bir dönüş yapacak”
Menajer Herrera, Duran’ın hem kariyeri hem de karakteri açısından bu adımı bilinçli bir şekilde attığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
“Jhon bu kararı ailesiyle birlikte aldı. Avrupa’ya dönmek istiyordu, Fenerbahçe bu hedef için doğru adres. Henüz 20 yaşında ama kendi jenerasyonunun en iyi 9 numaralarından biri. Mourinho gibi bir isimle çalışmak onun için müthiş bir fırsat. Fenerbahçe’ye teşekkür ediyoruz.”
Yeni Sezon Hedefi: Şampiyonluk ve Avrupa Vitrini
Sarı-lacivertliler, hem Trendyol Süper Lig şampiyonluğu hem de UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleriyle dolu bir sezonun eşiğinde. Kadrosuna kattığı genç ve potansiyelli oyuncularla hem bugünü hem de geleceği planlayan Fenerbahçe, Jose Mourinho yönetiminde bu sezon büyük hedefler peşinde.