Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Fenerbahçe’de Veda Sinyali: Mourinho 5 Oyuncunun Gidişini Açıkladı

Fenerbahçe’de Veda Sinyali: Mourinho 5 Oyuncunun Gidişini Açıkladı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Konyaspor galibiyeti sonrası sezonu değerlendirdi. “Hayal kırıklığı oldu” dedi, ayrılacak oyuncuları ve teknik ekip değişikliklerini duyurdu.

Fenerbahçe Sezonu Galibiyetle Tamamladı

Süper Lig 2024-2025 sezonunun son haftasında Fenerbahçe, Kadıköy’de konuk ettiği Konyaspor’u 2-1 mağlup etti. Goller İrfan Can Kahveci ve Youssef En-Nesyri’den gelirken, sarı-lacivertliler sezonu 3 puanla kapattı.

Mourinho’dan Sezon Sonu Açıklamaları: “Hayal Kırıklığı Oldu”

Maç sonrası basının karşısına çıkan Jose Mourinho, sezonun genel değerlendirmesini yaptı ve şu çarpıcı ifadeleri kullandı:

“Ligi ikinci bitirdik. Hedefimiz bu değildi. Şampiyonluk yarışından koptuğumuz ana kadar iyi bir hissiyattaydım ama sonrasında takımın odağını sağlamak zordu. Genel olarak bizim için bu sezon hayal kırıklığı oldu.”

Mourinho: “Kibar Olmaya Çalışıyorum”

Fenerbahçe’nin puan kayıplarıyla ilgili gelen sorulara dikkat çekici bir şekilde yanıt veren Mourinho:

“Cevapları bariz olan sorulara yanıt vermekte zorlanıyorum. Oyuncularımı hiçbir zaman suçlamadım. Bugün kazandık ama mutlu değilim. Kibar olmaya çalışıyorum ama yorgunken bu zor oluyor.”

Sezon Öncesi Hazırlıkları: “Kamp Kadrosu Hazır Olmalı”

Yeni sezon hazırlıklarına yönelik planlarını paylaşan Mourinho, kamp öncesi kadronun netleşmesi gerektiğini vurguladı:

“Haziran başındayız, transfer dönemi uzun. Ancak her teknik direktör, kamp öncesi hazır bir kadro ister. Edin ve Dusan’ın ayrılığı kesinleşti. Skriniar, Kostic ve Bright’ın da kontratları sona erdi.”

Oyuncular Yorgun, Ama Profesyonel

Mourinho, sezon sonu yorgunluğuna dikkat çekerken, takımdaki oyuncuların karakterine de vurgu yaptı:

“Ben belki dünyanın en iyi teknik direktörü değilim, onlar da dünyanın en iyi oyuncuları olmayabilir. Ama hepimiz profesyoneliz. Oyuncularım yorgun ama her şeylerini vermeye devam edecekler.”

Teknik Ekipte Değişiklik: 3 Kişi Ayrılıyor, 2 Kişi Katılıyor

Portekizli teknik adam, teknik ekipteki değişim hakkında da ilk kez konuştu:

“Ekibimden 3 kişi ayrılacak, yerine 2 yeni isim katılacak. Bu değişiklikleri kulüple daha önce konuştuk. Ekibimle birbirimizi seviyoruz ama bazen yenilikler gerekir. Bu, sıradışı değil; normal bir durum.”

Sezonu galibiyetle kapatan Fenerbahçe’de Jose Mourinho’nun açıklamaları, önümüzdeki dönemin daha ciddi planlamalarla geçeceğinin sinyallerini verdi. Hem teknik kadro hem oyuncu bazında yaşanacak gelişmeler, taraftarlar tarafından merakla takip ediliyor.