Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Fethiye’de minik adımlar bayram coşkusuyla birleşti: Babadağ’da 150 çocuk aynı anda start aldı

Fethiye’de minik adımlar bayram coşkusuyla birleşti: Babadağ’da 150 çocuk aynı anda start aldı

Babadağ Ultra Maratonu kapsamında organize edilen özel etkinlik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ruhuna uygun şekilde büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Babadağ Ultra Maratonu, 23 Nisan coşkusunu pistlere taşıyarak minik sporculara unutulmaz bir bayram yaşattı.

Babadağ Ultra Maratonu kapsamında organize edilen özel etkinlik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ruhuna uygun şekilde büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. Fethiye Belediyesi Bando Takımı’nın coşkulu marşları ve palyaçoların renkli gösterileriyle başlayan gün, 7 ile 12 yaş arasındaki yaklaşık 150 çocuğun katıldığı özel koşuyla zirveye ulaştı.

Minik sporcuların enerjisi sahaya yansıdı

Start düdüğüyle birlikte parkura çıkan çocuklar, hem bayramın tadını çıkardı hem de sporun birleştirici gücünü gözler önüne serdi. Ailelerin tribünlerden büyük destek verdiği yarış, çocuklara erken yaşta spor bilinci aşılamak ve bayram sevincini hareketli bir şekilde kutlamak amacıyla düzenlendi. Yarış boyunca miniklerin yüzündeki gülümseme ve bitiş çizgisine ulaşma azmi, etkinliğin en dikkat çeken kareleri oldu.

Sosyal sorumluluk vurgusu ön planda

Organizasyonun sadece bir yarıştan ibaret olmadığını belirten Babadağ Ultra Maratonu Genel Koordinatörü Sadık Özdemir, bu özel günün önemine dikkat çekti. 23 Nisan’ın 103. yıl dönümünü kutladıklarını hatırlatan Özdemir, maratonun sportif kimliğinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma değer katmayı amaçladıklarını ifade etti. Özdemir, çocukların bu tür organizasyonlarda yer alarak spor kültürünü benimsemelerinin, gelecek nesillerin sağlıklı gelişimi adına kritik bir adım olduğunu vurguladı.