Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Filenin Sultanları Dünya Şampiyonası'nda yarı finalde

Filenin Sultanları Dünya Şampiyonası'nda yarı finalde

Filenin Sultanları ABD’yi 3-1 mağlup ederek Dünya Şampiyonası’nda yarı finale yükseldi. Tarih yazan milliler, şimdi Japonya ile final mücadelesi verecek!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2025 FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası’nda bir ilke daha imza attı. Filenin Sultanları, çeyrek finalde karşılaştığı Amerika Birleşik Devletleri’ni nefes kesen bir mücadele sonucunda 3-1 mağlup ederek tarihinde ilk kez dünya şampiyonası yarı finaline yükseldi. Bu tarihi zaferin ardından gözler şimdi Japonya ile oynanacak olan yarı final karşılaşmasına çevrildi.

ilk setten itibaren baskı kurduk: sahanın hakimi türkiye’ydi

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan millilerimiz, ilk sette hücumda Melissa Vargasblokta Eda Erdem ve Zehra Güneş’in etkili performansıyla ABD’yi adeta sahadan sildi. 25-14 gibi net bir skorla kazanılan ilk sette sahanın her noktasına hükmeden bir Türkiye vardı.

İkinci sette rakip Amerika biraz toparlansa da, maç boyunca istikrarını koruyan Filenin Sultanları, tempoyu elden bırakmadı. Seti 22-25 kaybetmemize rağmen, üçüncü sette yeniden oyun üstünlüğünü ele geçiren Ay-yıldızlı ekip, bu seti 25-15 gibi rahat bir skorla kazanarak 2-1 öne geçti.

vargas’tan 4 ace, ebrar’dan son dokunuşlar

Maç boyunca Melissa Vargas servislerde adeta yıldızlaştı. 4 ace ile skora doğrudan katkı yapan Vargas, aynı zamanda hücumda da sorumluluk aldı. Ebrar Karakurt ise kritik rallilerde sahneye çıkarak oyunun kaderini belirleyen isimlerden biri oldu. Üçüncü ve dördüncü setlerde gelen sayılar, kararlılığın ve takım oyununun zaferini simgeliyordu.

Üçüncü sette öne çıkan oyuncular şu şekildeydi:

Ebrar Karakurt: 17 sayı

Melissa Vargas: 16 sayı

Eda Erdem: 12 sayı

Hande Baladın: 9 sayı

Zehra Güneş: 5 sayı

İlkin Aydın: 1 sayı

blokta duvar gibi: zehra ve eda fark yarattı

ABD'nin etkili smaçörlerine geçit vermeyen blok hattımızda Zehra Güneş ve kaptan Eda Erdem özellikle savunma yönüyle dikkat çekti. Maç boyunca Amerikalı oyuncuların hücumlarını boşa çıkaran bu ikili, psikolojik üstünlüğü Türkiye’nin eline geçirdi.

Özellikle maçın başlarında yapılan 3 blokla rakibin moralini bozan kaptan Eda Erdem, hem liderliğiyle hem de performansıyla takım arkadaşlarını motive etti. Oyunun kırılma anlarında ortaya çıkan bu bloklar, Filenin Sultanları’nın sahadaki direncini gösterdi.

türkiye voleybol tarihine geçti

Bu zaferle birlikte Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, dünya şampiyonasında yarı finale çıkan ilk Türk kadın voleybol takımı olma unvanını kazandı. Bu başarı sadece sportif bir galibiyet değil, aynı zamanda Türk voleybolunun geldiği noktayı gösteren tarihi bir dönüm noktası oldu.

gözler şimdi japonya maçında

Yarı finalde ev sahibi Japonya ile karşılaşacak olan Filenin Sultanları, final yolunda en kritik virajlardan birine giriyor. Mental ve fiziksel olarak yüksek seviyede olan takımımız, bu moral ve motivasyonla Japonya karşısında da galibiyet hedefliyor.

Tüm Türkiye'nin nefesini tutarak izlediği bu turnuva, kadın sporcularımızın azmi, disiplini ve karakteriyle daha da anlam kazanıyor. Artık hedef sadece final değil, şampiyonluk!