Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Spor Futbol federasyonunda kriz derinleşiyor: TFF yönetimi seçime gitmek istiyor

Futbol federasyonunda kriz derinleşiyor: TFF yönetimi seçime gitmek istiyor

Türkiye Futbol Federasyonunda ertelenen olağanüstü toplantı öncesinde Riva’da bir araya gelen yöneticiler, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun aksine seçimli genel kurul kararı alınması yönünde görüş bildirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminde kulis hareketliliği tırmanıyor. Karar organlarının yapması beklenen olağanüstü toplantı, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun UEFA teması nedeniyle ertelenirken, Riva tesislerinde hareketli saatler yaşandı. Başkan Hacıosmanoğlu’nun Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen UEFA toplantısına katılması gerekçesiyle resmi görüşme cuma gününe bırakıldı; ancak yönetim kurulu üyeleri kendi aralarında kritik bir istişare gerçekleştirdi.

Yöneticiler Sandığı İşaret Ediyor, Başkan İntibak İstiyor

Riva’daki gayriresmi görüşmede öne çıkan en net başlık "seçimli genel kurul" talebi oldu. Yönetim kurulu üyelerinin büyük bir çoğunluğu, mevcut tablo karşısında en sağlıklı yolun federasyonu yeniden sandığa götürmek olduğu yönünde ortak irade ortaya koydu. Buna karşın TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun görevine devam etme eğiliminde olduğu ve seçime gitmeksizin süreci yönetmek istediği belirtiliyor.

İstifa Resti Rafa Kalktı: Karar Günü Cuma

Yönetim kanadındaki fikir ayrılığı üzerine daha önce bireysel ya da toplu istifalarla seçimi zorlamayı planlayan üyelerin, yapılan son istişarelerin ardından bu adımdan şimdilik vazgeçtikleri öğrenildi. Başkan Hacıosmanoğlu’nun da yönetim içerisindeki bu genel eğilimden haberdar olduğu fakat henüz lehine veya aleyhine resmi bir tutum sergilemediği ifade ediliyor. Türk futbolunun yönünü belirleyecek nihai kararın, cuma günü gerçekleştirilecek olan gündemli toplantının ardından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.