Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Galatasaray Devler Ligi’ne Göz Kırptı: Şampiyonlar Ligi Elemeleri Garanti

Galatasaray Devler Ligi’ne Göz Kırptı: Şampiyonlar Ligi Elemeleri Garanti

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’de sezonun bitimine haftalar kala büyük bir başarıya daha imza attı. Reeder Samsunspor’u 2-0 mağlup eden sarı-kırmızılılar, puanını 74’e yükselterek ligde ilk iki sıra garantisini aldı. Bu sonuçla, UEFA Şampiyonlar Ligi bileti cebine kondu, gözler artık şampiyonluk yarışında.

MUHABİR: Sibel Çınar

Matematiksel olarak geçilmesi mümkün değil

Galatasaray’ın Samsunspor karşısında aldığı galibiyet, sadece haftanın üç puanını değil, aynı zamanda Avrupa’nın zirvesine çıkan yolun da kapısını araladı. Puan cetvelinde 3. sıradaki Samsunspor ile arasındaki farkı 23’e çıkaran sarı-kırmızılı ekip, böylece sezonun kalan bölümünde matematiksel olarak ilk 2 dışına çıkma ihtimalini ortadan kaldırdı.

Fenerbahçe ile nefes kesen zirve yarışı

Galatasaray, ligdeki 29. maçında 23. galibiyetini alırken, 5 beraberlik ve sadece 1 yenilgi ile yoluna devam ediyor. Maç fazlasıyla en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 6 puan önünde bulunan Galatasaray, sezonu zirvede tamamlarsa UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım hakkı kazanacak. Aksi durumda ise ön eleme oynayarak grup aşamasına kalma mücadelesi verecek.

Okan Buruk yönetiminde istikrar

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde istikrarlı bir performans sergileyen Galatasaray, hem savunma hem hücum anlamında ligin en dengeli takımlarından biri olmayı sürdürüyor. Sezonun geri kalanında gözler, sarı-kırmızılıların liderliğini koruyup doğrudan Şampiyonlar Ligi biletini alıp almayacağına çevrilmiş durumda.