Galatasaray Spor Kulübü, geleceğini şekillendirecek 105. dönem yönetimini seçmek üzere tarihi bir güne uyanıyor. Sarı-kırmızılı camianın merakla beklediği olağan seçimli genel kurul, kulübün kalbi sayılan Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilecek. Saat 10.00 itibarıyla başlayacak olan genel kurulda, tüzük gereği çoğunluk şartı aranmayacak. Divan heyetinin kurulması ve açılış seremonisinin ardından, üyeler kulübün yeni dönem liderini tescillemek için oylarını kullanacak.
10 Bin Üye Sandık Başına Gidiyor: Gözler Saat 15.00'te
Mevcut başkan Dursun Özbek’in tek aday olarak girdiği bu kritik seçimde, oy kullanma hakkına sahip yaklaşık 10 bin kulüp üyesinin sandığa gitmesi bekleniyor. Seçim maratonunun sorunsuz ilerlemesi amacıyla Galatasaray Lisesi’nde toplam 20 sandık kurulacak. Üyelerin sarı-kırmızılı kulübün geleceğine yön verecek oylarını atacağı bu süreç, saat 15.00’te sandıkların kapanmasıyla son bulacak ve ardından oy sayım işlemine geçilecek.

Dursun Özbek Rekora Koşuyor: Kulüp Tarihine Geçecek!
Bu genel kurul, yalnızca yeni bir yönetimin belirlenmesi anlamına gelmiyor; aynı zamanda kulüp tarihinde büyük bir unvan değişimine de sahne oluyor. Galatasaray’da 4. kez başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Dursun Özbek, bu seçimin ardından 2 yıllık görev süresini tamamlaması halinde adını altın harflerle tarihe yazdıracak.
Bugüne kadar yaklaşık 6 yıl 7 ay başkanlık yapan Özbek, yeni dönemini tamamladığında Suphi Batur (8 yıl 2 ay), Selahattin Beyazıt (7 yıl 8 ay) ve Ali Uras'ı (7 yıl 1 ay) geride bırakacak. Böylece Özbek, kulübün kurucusu ve 14 yıllık görev süresiyle zirvede yer alan efsane isim Ali Sami Yen’in ardından, Galatasaray tarihinin en uzun süre görev yapan ikinci başkanı unvanını elde edecek.
İşte Aslan’ın Yeni Yönetim ve Kurul Listeleri
Dursun Özbek başkanlığındaki sarı-kırmızılıların yeni dönemde kulübü emanet edeceği kurulların asıl ve yedek listeleri şu isimlerden oluşuyor:
Yönetim Kurulu (Asıl): Dursun Özbek, Metin Öztürk, Sedat Artukoğlu, Eray Yazgan, Can Natan, Mecit Mert Çetinkaya, Mehmet Saruhan Cibara, Abdullah Kavukcu, Mehmet Burak Kutluğ, Fatih Demircan, Özen Kuzu.
Yönetim Kurulu (Yedek): Bora İsmail Bahçetepe, Ozan Bingöl Yurtsever, Emir Aral, Tanur Lara Yılmaz, Ömer Sarıgül.
Denetim Kurulu (Asıl): Sinan Şahin, Gül Rengin Günay, Hasan Can Külahçıoğlu.
Sicil Kurulu (Asıl): Mehmet Çağatay Altınlı, Nedime Canipek Konuksever, Okan Güngör, Utku Çağatay Aksoy, Berat Uygur, Mehmet Selim Yavuz, Burçin Aslan.
Disiplin Kurulu (Asıl): Hakkı Akil, Mithat Can Baydarol, Muharrem Remzi Tan, Mustafa İbrahim Ziyal, Aydın Önder, Ahmet Murat Canaydın, Ali Baran Öztürk.
Galatasaray’ın 121 yıllık köklü tarihinde bugüne kadar 38 farklı isim başkanlık koltuğunda otururken, yarın açılacak sandıklar sarı-kırmızılı camiada yepyeni bir dönemin kapısını aralayacak.