Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Galatasaray'da 80 milyon euroluk yatırımdan henüz gol ve asist katkısı gelmedi

Galatasaray'da 80 milyon euroluk yatırımdan henüz gol ve asist katkısı gelmedi

Yaz transfer döneminde 80 milyon euroya yakın bütçe ayırarak kadrosunu 5 yeni isimle güçlendiren Galatasaray, geride kalan resmi karşılaşmalarda yeni transferlerinden henüz gol veya asist katkısı almayı başaramadı.

Yaz transfer tescil döneminde kadro kalitesini artırmak adına önemli bir bütçeyi gözden çıkaran Galatasaray, sahada beklediği skor üretkenliğine yeni isimleriyle henüz ulaşamadı. Beş farklı futbolcuyu renklerine bağlayarak yaklaşık 80 milyon euroluk bir mali yükün altına giren sarı-kırmızılı kulüpte, yeni takviyelerin şu ana kadar skora doğrudan katkı sağlayamaması teknik heyeti ve taraftarları düşündürüyor.

Dev Bonservis Harcamaları ve Kiralama Detayları

Kadroya katılan oyuncuların maliyet dağılımına bakıldığında; hücum hattı ve savunma hattına yapılan ciddi yatırımlar dikkat çekiyor. İtalyan ekibinden kadroya dahil edilen Rafael Leao için 38 milyon euro, Aleksey Batrakov için 25 milyon euro ve genç santrfor Deniz Gül için ise 10 milyon euro bonservis bedeli taahhüt edildi.

Bunun yanı sıra kiralama yöntemiyle takıma kazandırılan Lesley Ugochukwu için yaklaşık 3,5 milyon euro, El Chadaille Bitshiabu için ise 2 milyon euro ödeme yapıldı. Sözleşmelerde yer alan satın alma opsiyonları incelendiğinde; Bitshiabu’nun opsiyon bedelinin 28 milyon euro, Ugochukwu’nun şarta bağlı satın alma opsiyonunun ise 26,2 milyon euro seviyesinde bulunduğu bildirildi. 

Galatasaray, transferlerinden beklediğini alamadı! - Son Dakika Spor  Haberleri

Sahada Verilen Süreler ve Skor Tablosu

Sarı-kırmızılı ekip bu sezon Süper Lig’de 6, Şampiyonlar Ligi’nde ise 1 olmak üzere toplam 7 resmi müsabakada boy gösterdi. Bu süreçte rakip ağlara toplam 14 gol bırakan Galatasaray’da, üretilen skorların tamamı geçen sezondan kalan veya mevcut kadrodaki diğer oyunculardan geldi.

Yeni transferlerin süre dağılımı ve performans dökümü ise şu şekilde gerçekleşti:

Rafael Leao: Ligde 3, Avrupa’da 1 maç olmak üzere toplam 230 dakika sahada kaldı ancak skor üretemedi.

Aleksey Batrakov: 5 resmi karşılaşmada görev alarak 230 dakikalık bir süre geçirdi.

Deniz Gül: Şans bulduğu 4 müsabakada toplam 155 dakika süre aldı.

Lesley Ugochukwu: 5 maçlık periyotta rotasyona dahil olarak yalnızca 62 dakika sahada kaldı.

El Chadaille Bitshiabu: İdmanlarda yer almasına karşın henüz resmi bir maçta forma şansı bulamadı.

Sarı-kırmızılı teknik heyet, yüksek maliyetli transferlerin takıma uyum sürecini hızlandırarak önümüzdeki zorlu fikstürde yeni isimlerden skor katkısı almayı hedefliyor.