Süper Lig’e iki galibiyetle güçlü bir giriş yapan Galatasaray’da saha içindeki başarıya rağmen, yönetimin önünde çözülmesi gereken ciddi bir sorun var: yabancı kontenjanı.
Leroy Sane ve Victor Osimhen gibi yıldızları kadroya katan sarı-kırmızılılar, yeni transferlere yer açabilmek için bazı isimlerle yolları ayırma kararı aldı. Teknik direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda beş futbolcuya ayrılık kapısı gösterildi.

İşte Ayrılığı Gündemde Olan İsimler:
- Derrick Köhn: Alman sol bek için ülkesinden teklifler var. Okan Buruk'un kadro planlamasında yer almayan Köhn’ün Almanya’ya dönmesi bekleniyor.
- Elias Jelert: Geçtiğimiz sezondan beri ayrılığı konuşulan Danimarkalı sağ bek için henüz resmi teklif gelmedi. Yönetim, uygun bir teklif halinde kolaylık sağlayacak.
- Carlos Cuesta: Ara transfer döneminde kadroya katılan Kolombiyalı stoper, beklentileri karşılayamadı. Brezilya’dan talipler var.
- Victor Nelsson: Kariyerine iyi bir başlangıç yapsa da formunu sürdüremeyen Danimarkalı savunmacı için yeniden İtalya ihtimali gündeme geldi.
- Yusuf Demir: Avusturya pasaportlu genç oyuncu, sezon sonunda gönderilmesi planlanan isimlerdendi. Transfer görüşmeleri için kolaylık tanınacak.
Galatasaray'da Transfer Trafiği Yoğun
Yeni transferlerin lisans işlemleri öncesi kontenjan sorununun çözülmesi, yönetimin birinci önceliği haline geldi. Sarı-kırmızılılarda gözler hem ayrılacak isimlere hem de potansiyel takviyelere çevrildi.