Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Galatasaray’da transfer sürprizi: Roma’dan genç golcü geliyor

Galatasaray’da transfer sürprizi: Roma’dan genç golcü geliyor

Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig’de liderliğini sürdüren Galatasaray, transferde sürpriz bir ismi radarına aldı. Sarı-kırmızılıların, Roma’da kiralık olarak forma giyen genç golcü Evan Ferguson’u kadrosuna katmayı hedeflediği öne sürüldü.

Galatasaray, ara transfer döneminde kadrosuna santrfor takviyesi yapma kararı aldı. Kulüp, Roma forması giyen 21 yaşındaki İrlandalı yıldız Evan Ferguson’u yakından takip ediyor. Ferguson, bu sezon Roma ile 22 maçta 5 gol ve 2 asistle oynadı.

Temaslar başlıyor

Sarı-kırmızılıların hem oyuncu cephesi hem de Brighton kulübü ile temas kurmaya hazırlandığı ifade ediliyor. Ferguson, 2021 yılında Brighton’a transfer olmuş ve sezon başında Serie A ekibi Roma’ya kiralanmıştı.

Parlak kariyer ve değer

1.88 boyundaki genç santrfor, 2023’teki performansıyla Transfermarkt değerini 65 milyon Euro’ya yükseltmişti. Ferguson, İrlanda Milli Takımı’nda 26 karşılaşmada 8 gol sevinci yaşadı. Brighton ile sözleşmesi 2029 yılına kadar devam ediyor.

Galatasaray’ın hedefi

Cimbom, Ferguson transferini gerçekleştirerek hem Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi’ndeki hücum gücünü artırmayı planlıyor. Yönetimin, genç golcünün transferinde hızlı hareket ederek taraftarlara sürpriz yapması bekleniyor.