Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Galatasaray'da Victor Osimhen alarmı: Nijeryalı forvet yoksa galibiyet de yok

Galatasaray'da Victor Osimhen alarmı: Nijeryalı forvet yoksa galibiyet de yok

Galatasaray, dünyaca ünlü golcüsü Victor Osimhen’in kadroda yer almadığı kritik randevularda galibiyet yüzü göremeyerek dikkat çekici bir istatistiğe imza attı

Süper Lig’de milli ara öncesinde Trabzonspor karşısında alınan mağlubiyet, Galatasaray’da ciddi bir tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi. Sarı-kırmızılı ekip, kadrosuna kattığı günden bu yana hücum hattının en önemli kozu haline gelen Victor Osimhen’in görev yapmadığı müsabakalarda galip gelmekte büyük zorluk yaşıyor.

Avrupa ve Derbilerde Ağır Bilanço

Nijeryalı golcünün transferinden bu yana, oyuncunun kadroda yer almadığı 6 Avrupa kupası ve 3 kritik derbi karşılaşmasında Galatasaray sahadan galibiyetle ayrılamadı. Avrupa arenasındaki performans incelediğinde Rigas ve Malmö karşısında alınan 2-2'lik beraberliklerin yanı sıra AZ Alkmaar (4-1), Eintracht Frankfurt (5-1), Union SG (2-1) ve Sporting (3-1) karşısında alınan mağlubiyetler dikkat çekiyor.

Yerel kulvarda da tablo farklılık göstermiyor. Trabzonspor’a karşı oynanan mücadelelerde 2-1 ve 4-0’lık sonuçlarla sahadan yenik ayrılan Cimbom, ezeli rakibi Fenerbahçe’ye ise 2-0 mağlup oldu.

9 Maçta Sadece 2 Puan

Osimhen’in olmadığı 9 karşılaşmalık periyotta toplam 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşayan sarı-kırmızılılar, hücum hattındaki üretkenlik kaybını puan tablosuna da olumsuz yansıttı. Yıldız santrforun yokluğunda sahada sergilenen performans, teknik heyeti ve taraftarları düşündürüyor.

Milli Takım Arasında Sakatlık Engeli

Galatasaray'ı endişelendiren bir diğer gelişme ise Nijerya Futbol Federasyonu'ndan geldi. Yapılan resmi açıklamaya göre Victor Osimhen, milli takımın Madagaskar ve Gine-Bissau ile oynayacağı karşılaşmaların kadrosunda yer alamayacak. Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca Mario Lemina ve Roland Sallai de sakatlıkları sebebiyle ülkelerinin milli takım kadrolarından çıkarılan diğer isimler oldu.