Galatasaray, Victor Osimhen transferinin ardından savunma hattını da güçlendirmeyi planlıyordu. Bu kapsamda listesine Ajax forması giyen Ahmetcan Kaplan'ı da eklemişti. 22 yaşındaki stoper, yerli statüsünde oynaması ve genç yaşına rağmen Avrupa tecrübesi edinmesiyle sarı-kırmızılılar için cazip bir opsiyon haline gelmişti.
Ajax'tan 6 Milyon Euro Talebi
Hollanda basını ve Sky DE kaynaklı haberlere göre; Ajax, genç futbolcu için 6 milyon Euro bonservis bedeli belirledi. Bu rakamın Galatasaray cephesinde geri adım atılmasına neden olduğu ifade edildi. Oyuncunun menajeriyle yapılan ilk temaslara rağmen sarı-kırmızılıların somut bir adım atmadığı öğrenildi.

Köln ile Prensipte Anlaşma Sağlandı
İddialara göre Almanya Bundesliga ekiplerinden Köln, Ahmetcan Kaplan ile prensip anlaşmasına vardı. Genç oyuncunun önümüzdeki günlerde sağlık kontrolleri için Almanya’ya gitmesi ve ardından resmi imzaların atılması bekleniyor.
Yeni Adresi Bundesliga
Ajax’ta yaşadığı uzun sakatlık sürecinin ardından form tutmaya başlayan Ahmetcan Kaplan, yeni sezonda Köln formasıyla Bundesliga'da boy gösterecek. Transferin kısa süre içinde resmiyete kavuşması bekleniyor.