Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Günay Güvenç'ten 8 Kurtarışlık Performans! Taraftar Onu Bağrına Bastı

Günay Güvenç'ten 8 Kurtarışlık Performans! Taraftar Onu Bağrına Bastı

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Galatasaray, 4-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında AZ Alkmaar ile 2-2 berabere kalarak Avrupa defterini kapattı. Ancak maçın en çok konuşulan ismi Fernando Muslera’nın yerine kaleye geçen Günay Güvenç oldu. Deneyimli eldiven, yaptığı kritik kurtarışlarla büyük alkış aldı ve taraftarın tezahüratlarıyla onurlandırıldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Galatasaray, 4-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında AZ Alkmaar ile 2-2 berabere kalarak Avrupa defterini kapattı. Ancak maçın en çok konuşulan ismi Fernando Muslera’nın yerine kaleye geçen Günay Güvenç oldu. Deneyimli eldiven, yaptığı kritik kurtarışlarla büyük alkış aldı ve taraftarın tezahüratlarıyla onurlandırıldı.

Cimbom Avrupa'ya Veda Etti!

RAMS Park’ta oynanan mücadelede ilk yarıyı 1-0 geride kapatan Galatasaray, ikinci yarıda Osimhen ve Sallai'nin golleriyle skoru 2-2'ye getirdi. Ancak deplasmanda alınan 4-1'lik mağlubiyet, sarı-kırmızılıları Avrupa’dan eledi.

Bu sonuçla Galatasaray, üst üste ikinci sezonda da Avrupa defterini Şubat ayında kapatmış oldu.

2024: Sparta Prag

2025: AZ Alkmaar

Günay Güvenç Maça Damga Vurdu!

Fernando Muslera’nın yokluğunda kaleyi devralan Günay Güvenç, AZ Alkmaar karşısında gösterdiği üstün performansla dikkat çekti. Maç boyunca 7’si ceza sahası içinden olmak üzere toplam 8 net kurtarış yapan Günay, takımının skora tutunmasını sağladı.

Özellikle ilk yarıda ve son dakikalarda yaptığı kritik müdahaleler, Galatasaray’ın umutlarını sürdürmesine yardımcı oldu. Taraftarlar, tecrübeli kaleciye maç boyunca tezahüratlarla destek verdi.

Günay’a Taraftardan Büyük Destek!

Galatasaray taraftarı, mücadele boyunca Günay Güvenç’i alkışlarla desteklerken, maç sonunda da tribünlerden büyük tezahüratlar yükseldi. Deneyimli kaleci, taraftarın sevgisine karşılık vererek tribünleri selamladı ve soyunma odasına alkışlar eşliğinde gitti.

Galatasaray’ın Avrupa Kabusu Sürüyor

Son yıllarda Avrupa'da istediği başarıyı yakalayamayan Galatasaray, üst üste yedi kez çift ayaklı eleme turlarında elenerek kulüp tarihindeki en uzun veda serisini yaşadı.

Sezon başında Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys’a elenen Cimbom, yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmiş ancak burada da beklenen performansı gösterememişti.

Galatasaray’da artık tüm odak Süper Lig ve Türkiye Kupası'na çevrilmiş durumda.