Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Spor Hikmet Karaman'dan 3-2'lik galibiyet sonrası VAR ve hakem uyarısı

Hikmet Karaman'dan 3-2'lik galibiyet sonrası VAR ve hakem uyarısı

Esenler Erokspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Ankara Keçiörengücü karşısında aldıkları 3-2'lik galibiyetin ardından takımının performansını överken, hakem kararları ve VAR sistemi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Trendyol 1. Lig'in 13. haftasında Esenler Erokspor, sahasında Ankara Keçiörengücü'nü 3-2 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Esenler Erokspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, maçın ilk dakikalarında yapılan hatalara rağmen oyunun kontrolünü ele alarak önemli bir geri dönüşe imza attıklarını belirtti.

Geçen haftaki puan kaybının ardından oyuncularında bir tedirginlik gözlemlediğini ifade eden Karaman, şu ifadeleri kullandı:

“Maç öncesinde oyuncularımın biraz tedirgin olduğunu gördüm. İlk 10 dakikada zaman zaman bariz hatalar yaptık. Ancak bu bölümün ardından çok iyi bir oyun sergiledik. Gol pozisyonları ürettik, topa sahip olduk ve rakip alanda etkili olduk. Buna rağmen golü biz yedik ve ilk yarıya 1-0 mağlup girdik. Aslında oyuna baktığımızda devre arasına 3-1 önde girmemiz gerekiyordu. Pozisyona girmek çok önemli ancak bunu skora da yansıtmamız gerekiyor. 1-0’dan geri dönerek skoru 3-2’e getirdik.”

Oyuncu değişiklikleri maça damga vurdu

Karşılaşmadaki hamlelerinin galibiyetteki rolüne değinen deneyimli teknik adam, sonradan oyuna dahil olan isimlerin katkısını şu sözlerle anlattı:

“Furkan’ı oyundan alıp Hayrullah’ı oyuna soktuk. Oyuna sonradan giren oyuncuların takıma katkısı çok önemli. Hayrullah, takımımıza yüzde 100’ün üzerinde katkı sağladı. Sonrasında kornerden yediğimiz gol ve Kubilay’ın sakatlanarak oyundan çıkması bizim adımıza şanssızlıktı. Ancak 3-2’den sonra da pozisyonlara girerek maçı bitirmesini bildik. Oyuncularımızı kutluyorum.”

Taraftar desteği ve ligin atmosferi

Tribünleri dolduran taraftarlara teşekkür eden Karaman, futbolun seyircisiz oynanamayacağını vurgulayarak şunları söyledi:

“Taraftarlarımız bugün ilk defa büyük bir coşkuyla tribünlere geldiler. Genç arkadaşlarımıza ve taraftar grubumuza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bizi izlemeye gelenlerin sayısı daha da artar. 1. Lig’in havasını değiştirmek gerekiyor. Çok iyi takımlar ve teknik direktörler var. Hem maçlara gelen taraftar sayısını artırmak hem de oyuncuların motivasyonunu yükseltmek gerekiyor. Çünkü futbol taraftarsız olmuyor.”

Hakem kararları ve VAR eleştirisi

Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tedbirsiz olarak sevk edilen ancak ceza almayan Karaman, hakem hataları ve VAR sistemi üzerine değerlendirmelerini şu şekilde sürdürdü:

“Orta hakemler hata yapabilir, bu işte hatasız olmak mümkün değil. Ancak VAR’daki arkadaşların çok daha dikkatli olması gerekiyor. Geçen hafta maç verilmemiş galiba, buna üzüldüm. Orada yaptığım açıklamalar aslında VAR ile ilgiliydi. Hakem kötü niyetli olsaydı, attığımız gol öncesinde lehimize bir faul kararı verilmişti. Oyuncumuz bu faulü kullanarak golü atmıştı. Hakem tutarsız biri olsaydı, top hareket etti diyerek pozisyonu tekrarlatabilirdi. Hakem arkadaşlarımız genç, gelsinler hata yapsınlar. Ancak VAR’daki ve yardımcı hakemlerin bu genç arkadaşlara destek olması gerekiyor. Biz birbirimize yardımcı olursak hem futbolu hem de oyuncuları geliştirebiliriz. Güven meselesi çok önemli. Bu güven ortadan kalktığında işler başka bir noktaya dönüşüyor.”

Maç içindeki bir taç atışı pozisyonuna da değinen Karaman, sözlerini şöyle noktaladı:

“Taç atışı kararı bize verilmişti ve devamında gelişen pozisyon gol olmuştu. Ancak söz konusu taç atışı aslında bizim lehimize olmalıydı.”