Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor İrlanda kalecisi Gavin Bazunu'dan radikal karar: İsrail maçına çıkmıyor

İrlanda kalecisi Gavin Bazunu'dan radikal karar: İsrail maçına çıkmıyor

UEFA Uluslar Ligi mücadelesi öncesinde İrlanda kalecisi Gavin Bazunu, insani gerekçeleri öne sürerek İsrail maçına çıkmayacağını duyurdu ve milli takım kampından ayrıldı.

İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı'nda Macaristan'da oynanacak İsrail müsabakası öncesinde eşine az rastlanır bir kriz patlak verdi. Takımın başarılı kalecisi Gavin Bazunu, yaşanan insani dramı ve masum sivillerin hayatını kaybetmesini gerekçe göstererek bu karşılaşmada forma giymeyeceğini ilan etti. Kararından geri adım atmayan genç eldiven, milli takım kampını terk ederek ülkede geniş yankı uyandırdı.

"Masum İnsanların Öldürülmesini Yanlış Buluyorum"

Yayımladığı yazılı açıklamayla kararını kamuoyuna duyuran Gavin Bazunu, duruşunun tamamen insani değerlere dayandığını vurguladı. Ülkesini temsil etmenin kendisi için her zaman büyük bir onur olduğunu belirten başarılı kaleci, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kararı almak benim için hiç kolay olmadı. Ancak güçlü inançlara sahip bir insanım ve karakterimi doğru şekilde yansıtmak zorundayım. İsrail ile oynayacağımız müsabakaya çıkmak vicdanen bana doğru gelmiyor. Bu duruşumun tek bir temel sebebi var: Masum insanların hayatını kaybetmesini kabul edemiyor olmam. Bu tavrım İsrail halkına ya da inançlarına değil, doğrudan ülkeyi yöneten zihniyete karşıdır."

Kriz Sonrası Acil Kadro Hamlesi: James Talbot Çağrıldı

Gavin Bazunu’nun kararlılıkla kampı terk etmesinin ardından teknik heyet kaleci mevkiinde oluşan boşluğu doldurmak için harekete geçti. İrlanda teknik yönetimi, acil koduyla James Talbot’u milli takım kadrosuna dahil etti.

Kamuoyunda uzun süredir İsrail karşılaşmasının boykot edilmesi yönünde ciddi bir baskı bulunuyordu. Bazunu’nun bu adımı sonrası takım arkadaşları da sosyal medya hesapları üzerinden genç kaleciye destek mesajları yağdırarak duruşunu arkaladı.

Otelde Dört Saatlik Zirve: Antrenman ve Basın Toplantısı Ertelendi

Gelişmelerin ardından milli takımın kamp yaptığı otelde kriz masası kuruldu. Futbolcular, teknik heyet ve İrlanda Futbol Federasyonu yetkilileri arasında gerçekleşen ve dört saat süren olağanüstü toplantı nedeniyle günün antrenmanı ile resmi basın toplantısı saatlerce ertelendi.

Yapılan kritik görüşmede, UEFA’nın olası ağır yaptırımları ve men cezaları masaya yatırıldı. Toplantı sonucunda oy çokluğuyla sahaya çıkılması yönünde karar alındı.

Sahaya Çıkacaklar Ama Protesto Edecekler

Alınan ortak karar doğrultusunda İrlanda Milli Takımı, UEFA yaptırımlarından kaçınmak adına sahaya çıkmayı kabul etti ancak İsrail’e karşı net bir protesto duruşu sergileyecek. İrlandalı futbolcuların karşılaşma boyunca siyah pazuband takacağı ve maç öncesi ritüellerde rakip takım oyuncularının elini sıkmayacağı öğrenildi.