Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Juventus Maçı Öncesi Okan Buruk’tan Dikkat Çeken Açıklamalar

Juventus Maçı Öncesi Okan Buruk’tan Dikkat Çeken Açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, La Gazzetta dello Sport’a konuştu. Buruk, Hakan Çalhanoğlu hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde ülkeyi temsil eden tek takım olarak yarın akşam sahasında Juventus’u konuk edecek. Sarı-kırmızılı ekip, ilk karşılaşmadan avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor.

Karşılaşma öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, İtalyan basınından La Gazzetta dello Sport’a açıklamalarda bulundu. Buruk, hem Juventus maçı hem de Avrupa hedefleri hakkında değerlendirmeler yaptı.

Hakan Çalhanoğlu Sözleri

Okan Buruk, daha önce Galatasaray ile anılan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu hakkında da konuştu. Buruk, “Inter, şampiyonluk için favori olmaya devam ediyor. Chivu harika bir teknik direktör olduğunu kanıtlıyor. Hakan Çalhanoğlu’nu on beş yıldır tanıyorum, o bir Galatasaray taraftarı. Şöyle söyleyeyim... Onu kollarımızı açarak bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Deneyimli teknik adamın bu sözleri, Çalhanoğlu’nun olası transferiyle ilgili dikkat çekti.

Avrupa Hedefi ve Taraftar Vurgusu

Avrupa arenasında başarı hedeflediklerini belirten Okan Buruk, Galatasaray’ın yurt içindeki başarılarının ardından Avrupa’da da kendini göstermek istediğini ifade etti.

Buruk, Şampiyonlar Ligi maçlarında taraftarların yoğun destek verdiğini belirterek, “Yurt içinde yıllarca elde ettiğimiz başarının ardından Avrupa’da da kendimizi kanıtlamak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi maçlarında taraftarlarımız çılgına dönüyor ve stadyum adeta bir cehenneme dönüşüyor. Onları mutlu etmek istiyorum” dedi.

Kadro Tercihiyle İlgili Açıklama

Okan Buruk, kadro tercihi konusunda yaşadığı zorluğa da değindi. Victor Osimhen’in transferinin ardından iki forvetli sisteme karar verdiğini belirten Buruk, Mauro Icardi’nin sakatlığı sürecine dikkat çekti.

Tecrübeli teknik adam, “Victor Osimhen’i aldığımızda iki forvetle oynamaya karar vermiştim, ama sonra Mauro Icardi sakatlandı. Şimdi ikisi de en iyi formlarındalar ve bence birlikte oynayabilirler. Tabii ki bu arada Lang ve Sané de geldi: Emin olun, ilk on birini seçmek hiç kolay değil...” ifadelerini kullandı.

Serie A ve Inter Dönemi

Bir gün Avrupa’da takım çalıştırmak istediğini belirten Okan Buruk, Serie A’yı takip etmeyi sürdürdüğünü söyledi. “Serie A’yı hala takip ediyorum. Kim bilir, belki bir gün teknik direktör olarak geri dönerim” dedi.

İtalya’da Inter forması giydiği döneme ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Buruk, ilk antrenman gününde 3000 taraftar tarafından karşılandıklarını aktardı. Sportif direktör Terraneo’nun Emre’yi transfer etmek için Türkiye’ye geldiğini, ancak sonrasında kendisine de yöneldiğini ifade etti.

Buruk, “Bir anda kendimi Ronaldo, Zanetti ve Vieri’yle aynı soyunma odasında buldum. İnanılmazdı… O lanet 5 Mayıs olmasaydı keşke. Ronaldo’nun gözyaşları zihnime sonsuza dek kazındı” şeklinde konuştu.